Pratik öğle yemeği tarifleri

Corona virüs salgını nedeniyle birçok kişi evden çalışmaya başladı. Evden çalışan kişilerin mola süreleri yemek hazırlamakla geçiyor ve kendilerine dinlenme vakti kalmıyor. İşte yemek molanızda zaman artıracak kolay ve pratik bir şekilde yapabileceğiniz yemek tarifleri.

27 Mart 2020, Cuma 15:30 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Patatesli röşti tarifi

Patatesli röşti tarifi

Patatesli röşti malzemeleri

  • 3 adet patates(haşlanmış, rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 adet kapya biber(doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber(doğranmış)
  • 1/2 demet taze soğan(doğranmış)
  • 100 gram kaşar peyniri(rendelenmiş)

Patates röşti yapılışı

Patatesleri kaynar suda dış kısmı hafif yumuşayana kadar kaynatın ve ocaktan alın. Soğumuş patatesleri rendeleyin. Ayrı bir tavada 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile biberleri ve taze soğanı soteleyin ve ocaktan alın. Yağladığınız ve ısıttığınız diğer tavaya rendelediğiniz patateslerin yarısını tavaya koyun ve bastırarak düzleştirin. Üzerine biber ve taze soğan karışımını ve kaşar peynirini ekleyin ve geriye kalan rendelenmiş patatesleri de ekleyip düzleştirin. Kısık ateşte alt kısmı kızarana kadar pişirin. Düz bir tencere kapağı yardımıyla röştiyi ters çevirin ve diğer tarafı da kızarana kadar pişirin. Pişen röştiyi ocaktan alın ve dilimleyerek servis edin.


Kıymalı krep börek tarifi

Kıymalı krep börek tarifi

Kıymalı krep börek malzemeleri

  • 350 gram orta yağlı dana kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Krep için:

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı tuz

Pişirmek için:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kıymalı krep börek yapılışı

Derin bir kabın içine yumurtaları kırın. Hafifçe çırpın ve üzerine sütü ilave ederek çırpmaya devam edin. Ardından unu eleyerek sıvı malzemelerin üzerine ilave edin ve içinde unun topaklanmamasına özen göstererek güzelce çırpın. Kabın üzerini streç filme kapatarak buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin. Bu sırada iç malzemelerini hazırlayın. Orta boy bir tavanın içerisine zeytinyağını ve kıymayı aktarın. Orta ateşte kavurmaya başlayın. Kavrulan kıymanın içine salça, baharat ve tuzu da ilave ederek birkaç dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra ocaktan alın. İnce bir tavayı hafifçe yağlayın ve krepleri bir kepçe yardımıyla dökün. Arkalı önlü pişirin. Kreplerin içerisine kıymalı harcı ortalayarak koyun. Kenarlardan, üst ve alt kısmından içe kıvırarak katlayın. Bir tavanın içerisine tereyağı ve zeytinyağını alarak biraz kızdırın. Krepleri arkalı önlü kızartın ve servis edin.

Mücver tarifi

Mücver tarifi

Mücver malzemeleri

  • 3 adet yumurta
  •  3 adet kabak
  •  Yarım su bardağı un
  •  2-3 dal yeşil soğan
  •  Yarım demek maydanoz
  •  Bir tutam dereotu
  •  Tuz
  •  Karabiber
  •  Pul biber

Mücver yapılışı

Kabaklar soyulur ve rendenin iri kısmıyla rendeleyin. Yeşil soğan, maydanoz ve dereotunu minik minik doğrayın. Karıştırma kabına yumurtayı ve unu aktarın. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar iyice çırpın. Baharatları, suyu iyice sıkılmış kabakları, dereotunu, maydanozu ve yeşil soğanı ekleyip karıştırın. Teflon tavaya az miktar sıvı yağ ekleyip avuç içi kadar porsiyonları tavaya koyup mücverleri kızartın. Her iki tarafı da kızarttıktan sonra havlu kağıt serilmiş servis tabağına alın. Bütün hamur bitene kadar bu işlemi yapın. Sıcak servis edin.


Kısır tarifi

Kısır tarifi

Kısır malzemeleri

  • 6 çay bardağı kısırlık bulgur (köftelik bulgur)
  • 5 su bardağı sıcak su
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Domates 
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet yeşil soğan
  • 1 demet taze nane
  • 8-9 yaprak marul
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kimyon (isteğe bağlı)
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Kısır yapılışı:

Karıştırma kabına bulgurları koyun. Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek salçayı bulgura iyice yedirin. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır. Bulgur derince bir kaba alınarak üzerine 5 su bardağı kadar sıcak su dökülerek üzerine kapak kapatılır ve yumuşamaya bırakılır. Suyu çekip yumuşayan bulgura 1 demet maydanoz, 1 küçük demet yeşil soğan, 1 küçük demet taze nane ve 8-9 yaprak marul doğranarak eklenir.Domates küçük küçük doğranır ve bulgura eklenir. Bütün malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra karabiber, tuz, nar ekşisi, limon suyu, kimyon ve zeytinyağı eklenip iyice karıştırılır. Kısır servise hazırdır.


Ton balıklı kinoa salatası tarifi

Ton balıklı kinoa salatası tarifi

Ton balıklı kinoa salatası malzemeleri

  • 1 su bardağı kinoa
  • 1,5 su bardağı su
  • 200 gram konserve ton balığı
  • 2 adet salatalık
  • 10 adet cherry domates
  • 4 dal taze soğan
  • 1/2 demet dereotu
  • 1/2 demet maydanoz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 çay kaşığı tuz

Ton balıklı kinoa salatası yapılışı

Kinoayı üzerini geçecek kadar su ilavesi ile geniş bir kapta bekletin. Şişen kinoayı bir süzgece aktarın. Bol suda duruladıktan sonra suyunu süzdürün ve tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar yaklaşık 1,5 su bardağı su ilavesi ile kapağını kapattığınız tencerede, 15 dakika kadar pişirin. Suyunu çeken ve haşlanan kinoaları birbirine yapışmaması için, tahta bir kaşık yardımıyla havalandırarak karıştırın ve ılınması için bekletin. Alacalı bir şekilde kabuğunu soyduğunuz salatalıkları iri küpler halinde doğrayın. Cherry domatesleri ortadan ikiye kesin. Taze soğanları, halka halka doğrayın. Maydanoz ve dereotunu incecik kıyın. Salatanın sosunu hazırlamak için; zeytinyağı, üzüm sirkesi ve tuzu bir kapta çırparak karıştırın. Ilınan haşlanmış kinoayı ve tüm salata malzemelerini derin bir karıştırma kabına aktarın. Sosu ile harmanladıktan sonra bekletmeden servis edin.


Menemen tarifi

Menemen tarifi

Menemen malzemeleri

  • 3 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 3 adet yumurta
  • 4 g kaya tuzu
  • 5 g karabiber
  • 30 ml zeytinyağı

Menemen yapılışı

Domatesin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın. Biberlerin içini temizleyip ince ince kesin. Yağ koyduğunuz tavada önce biberi, daha sonra domatesleri soteleyip, tuzunu ve karabiberini ekleyin. Daha sonra içine yumurtaları kırın ve yumurtaları arzu ettiğiniz kadar pişirip, ocağın altını kapatın.


Makarna salatası tarifi

Makarna salatası tarifi

Makarna salatası malzemeleri

  • Yarım paket küçük makarna
  • 1 su bardağı mayonez
  • 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurt
  • 10 adet kornişon turşu
  • 5 adet haşlanmış sosis
  • 1 büyük kavanoz garnitür(havuç, bezelye, patates)
  • 1 küçük konserve mısır
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 avuç çekirdeksiz yeşil zeytin 
  • Tuz
  • Karabiber

Makarna salatası yapılışı

İlk olarak makarna tuzlu ve hafif yağlı suda haşlanır. Haşlanan makarna süzülür ve ılıklaşması için kenarda bekletilir. Garnitür konservesini açıp süzün. Mısır da aynı şekilde süzülür. Sosisleri haşlayın ve küp küp doğrayın. Yeşil zeytinleri de küçük küçük doğrayın. 1,5 su bardağı sarımsaklı yoğurt hazırlayın. Maydanoz ve dereotunu güzelce yıkayıp ince ince kıyın. Kornişon turşuları da küçük küçük doğrayın. Şimdi makarna, yoğurt, mayonez, sıvı yağ hariç diğer tüm malzemeleri derin bir tencerede karıştırın. Hazırlanan karışıma yoğurt, sıvı yağ, mayonez, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın. Üzerine makarnalarda eklenip iyice karıştırın. 


Yoğurtlu börek tarifi

Yoğurtlu börek tarifi

Yoğurtlu börek malzemeleri

  • 6 adet yufka
  • 300 gram tereyağı
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı yoğurt

Üzeri için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı susam

Yoğurtlu börek yapılışı

Tereyağını eritin ve sıvı yağ ile karıştırın. Yoğurdu güzelce çırpın mayonez kıvamında olmalı, gerekirse çok az su ilave edip tekrar çırpın. Yufkalardan birisini tezgaha yayın ve üstünü bir fırça ile her yeri yağlanacak şekilde yağlayın.Çırpılmış yoğurttan yaklaşık 3 kaşık alın bir fırça yardımıyla yufkanın her yerine gelecek şekilde sürün. Üstüne ikinci yufkayı yayın, aynı işlemleri yapın ve 3. Yufkayı da serip aynı işlemleri yaptıktan sonra bir bıçak yarımı ile yufkanızı önce ikiye sonra dörde, sonra her bir parçayı 8'e olacak şekilde kesin. Geniş kenarından ucuna doğru biraz gevşek bir sigara böreği sarar gibi sarın.Diğer 3 yufkayı da bu şekilde hazırlayın, böylece 64 adet minik yoğurtlu böreğiniz olacak. Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve üstlerine yumurta sarısı sürüp susam serptikten sonra, önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 20 dakika pişirin. Sıcak servis edin.


Çılbır tarifi

Çılbır tarifi

Çılbır malzemeleri

  • 6 bardak su
  • 3 yumurta
  • 1 kaşık üzüm sirkesi
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
  • Pulbiber 
  • Kekik 
  • Tuz

Çılbır yapılışı

Suyu derin bir kaba ekleyin ve fokurdamaya başlar başlamaz altını kısın. Kaynayan suya sirke ekleyin ve kaşık yardımıyla bir girdap oluşturarak içine yumurtaları kırın. Yumurtaların eşit bir şekilde pişmesi için ara ara karıştırarak beyazları yumurtanın etrafına toplayın. Yumurta sarıları sulu beyazlar tam pişmiş olmalıdır. 3-4 dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Yumurtaları servis tabağına alın. Bir kasede yoğurdu karıştırın ve sarımsakları rendeleyerek içine ekleyin. Küçük bir tavada tereyağını ekleyin ve içine nane ve pulbiberi ekleyin. Pişmiş olan poşe yumurtaların üzerine önce yoğurdu sonra da tereyağı ekleyin. Sıcak servis edin.


Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler