Pratik tavuklu yemek tarifleri

Tavuk sağlığımız açısından önemli besin kaynaklarından birisidir. Tavukla yapılan yemeklerin çok sevildiğini düşünerek hızlıca hazırlayabileceğiniz ve oldukça lezzetli olan tavuklu yemek tarifleri araştırdık.

21 Ekim 2020, Çarşamba 12:15 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
1- Tavuklu ve sebzeli noodle tarifi

1- Tavuklu ve sebzeli noodle tarifi

Tavuklu ve sebzeli noodle malzemeleri

  • 1 paket noodle
  • 1 bütün tavuk göğüs eti
  • 250 gram mantar
  • 1 kapya biber
  • 5 yeşil biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı (Sıvı yağ)
  • Yarım su bardağı soya sosu
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tavuklu ve sebzeli noodle yapılışı

Derin bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve tavukları yüksek ateşte 3 dakika soteleyin. Sırasıyla mantar, havuç, soğan, kırmızı biber, yeşil biber ve sarımsağı 2’şer dakika arayla ekleyerek soteleyin. Zeytinyağını, soya sosunu, karabiberi ve tuzu ekleyin, karıştırın. En son haşlanmış noodleları ekleyerek iyice karıştırın.


2- Köri sosu tarifi

2- Köri sosu tarifi

Köri sosu malzemeleri

  • 2 adet soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 2 tane kırmızıbiber
  • 1 demet kişniş
  • Zeytinyağı

Köri sosu yapılışı

Sarımsak ve soğanları soyup, doğrayın. Ardından kırmızı biberleri ve kişnişi ince ince doğrayın. Doğradığınız malzemeleri harlı ateşte zeytinyağı ile 20 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tabağın zeminine 1 çay kaşığı kişniş, 2 çay kaşığı zerdeçal ve pişirdiğiniz sostan koyun. Üzerine dövülmüş badem ekleyerek servis edin.


3- Şehriyeli tavuk çorbası tarifi

3- Şehriyeli tavuk çorbası tarifi

Şehriyeli tavuk çorbası malzemeleri

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk budu
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şehriyeli tavuk
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Şehriyeli tavuk çorbası yapılışı

1'er adet tavuk göğsünü ve budu, 1 adet iri doğranmış kuru soğan ve 1 tatlı kaşığı tuzu bir tencereye koyun. Üzerine 6 su bardağı suyu da ekleyin ve orta ateşte 30 dakika kadar kaynatın. Pişen tavuk etlerini servis tabağına alın ve soğuduktan sonra kemiklerini ayıklayıp tavuk etlerini didikleyin. Çorbayı pişireceğiniz tencerede 1 yemek kaşığı tereyağını eritin. 1 yemek kaşığı unu, kokusu çıkıp, renk alana kadar kavurun. Üzerine tavukları haşladığınız ve soğanları ayırdığınız tavuk suyunu yavaş yavaş ve sürekli olarak karıştırarak ekleyip, kapağını kapatıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra 1 çay bardağı şehriyeli tavuk, haşlayıp didiklediğiniz tavuk eti ve 1 çay kaşığı karabiberi de ekleyin ve çorbayı bu şekilde 10 dakika kadar kaynatıp sıcak olarak servis edin.


4- Tavuk sote tarifi

4- Tavuk sote tarifi

Tavuk sote malzemeleri

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

Tavuk sote yapılışı

Tavuk göğsü kuşbaşı doğranır. Soğanları piyazlık, biberleri julyen, domatesleri küp küp doğrayın. Kısık ateşte tavukları arada karıştırarak kavurun. Suyunu çekince soğanları ve doğranmış sarımsakları ekleyin. 1 - 2 dakika kavurduktan sonra biberleri ilave edin. Biberler sotelenince domatesleri, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Üzerine 1 bardak su ekleyin ve tavuk pişene kadar kapağı kapalı pişirmeye devam edin. Sıcak servis edin.


5- Fırında tavuk but tarifi

5- Fırında tavuk but tarifi

Fırında tavuk but malzemeleri

  • 4 adet kalçalı but
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber, kekik, kimyon, karabiber
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 küçük soğan
  • Sıvı yağ

Fırında tavuk but yapılışı

Soğanı ve sarımsağı rendeliyoruz. Yoğurda ekleyerek karıştırıyoruz. Son olarak sıvı yağı ve baharatları da ekleyip harmanlıyoruz. Tavukları temizliyoruz ve fazla derilerini kesiyoruz. Üzerine içinin de iyi pişmesi için çizikler atıyoruz. Hazırladığımız sosu her tarafına (derinin altına, çiziklerin içine) iyice sürüyoruz. Fırın tepsimize tavukları koyuyoruz ve fırına veriyoruz. 200 derecede kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Eğer fırınınızda ızgara özelliği varsa son dakikalarda ızgara konumuna getirebilirsiniz. Bu şekilde daha güzel kızarmasını sağlayabilirsiniz.

İpucu

Tavukları geceden veya 2 saat önceden sosa bulayıp bekletirseniz tadı daha lezzetli olacaktır.


6- Tavuk köfte tarifi

6- Tavuk köfte tarifi

Tavuk köfte malzemeleri

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 3 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet küçük soğan
  • 8 dal maydanoz
  • 4 yemek kaşığı domates sosu veya 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt veya su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kimyon

Tavuk köfte kızartmak için:

  • Az sıvı yağ

Tavuk köfte yapılışı

Tavuk göğsünü robotta çekin. Rendelenmiş soğan, domates sosu veya salça, yumurta, maydanoz, süt veya su, baharatlar ve galeta unu hepsi birden bir kaba ekleyip yoğurun.

Dolapta yarım saat dinlendirin. Dinlenen harçtan parçalar alınıp istenilen şekli verin ve çok az sıvı yağda kızartılır. Sıcak servis edilir.


7- Meksika usulü tavuk tarifi

7- Meksika usulü tavuk tarifi

Meksika usulü tavuk malzemeleri

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 350 gram tavuk göğsü
  • 3 tatlı kırmızı biber
  • 3 yeşil biber
  • 1 paket krema
  • 5 adet biberiye turşusu (2 yemek kaşığı suyu)
  • 2 yemek kaşığı soya sos
  • Tuz ve biber

Meksika usulü tavuk yapılışı

Bir teflon tavaya yağ ilave edin. Yeşil ve kırmızı biberleri uzun uzun doğrayıp kızdırılmış tavaya ekleyin. Biberler kızarınca bir tabağa alın. Tavuk göğsünü de uzun ince doğrayın ve tuzla karabibere bulayın. Biberleri kızardığı tavaya ekleyin. Pişene kadar kavurun. Pişen tavukları da tabağa alın. Aynı tavada sosu yapmaya başlayın. 1 paket kremayı tavanın içerisine eklyin. Biberiye turşusunu ve suyu ekleyin. Daha sonra soya sosunu ilave edip iyice kaynatın. Sos kaynamaya başlayınca kızartılan biberleri ve tavukları ilave edin. Pişirmeye devam edin. Ortalama 5 dakika daha piştikten sonra Meksika usulü tavuk tarifi hazır.


8- Ballı susamlı tavuk tarifi

8- Ballı susamlı tavuk tarifi

Ballı susamlı tavuk malzemeleri

  • 4 adet tavuk but
  • 2 yemek kaşığı susam
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 tutam karabiber-tuz karışımı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Ballı susamlı tavuk yapılışı

Tavuk butlarını irice doğrayın. Bir kasenin içerisinde soya sosu, bal, susam, tuz ve karabiberi karıştırın. İrice doğradığınız tavuk parçalarını bu karışımla marine edin. Tavayı ısıtın. Isınan tavayı zeytinyağı ile yağlayın. Zeytinyağının fazla kızmasını beklemeden tavukları tavanın içerisine atın. Tahta kaşık kullanarak karıştırın. Tavuk suyunu çektikten, susamlar kızardıktan sonra ocaktan alarak servis edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "Bugün ne pişirsem" diyenlere günün menüsü (21 Ekim 2020)