Dünya Prensesin adı yolsuzluk davasına karıştı!

Prensesin adı yolsuzluk davasına karıştı!

Paylaş
Prensesin adı yolsuzluk davasına karıştı!

İspanya Kralı Juan Carlos'un küçük kızı Prenses Cristina, kocası Palma Dükü İnaki Urdangarin'in de adının karıştığı yolsuzluk soruşturmasında bir kez daha sanık olarak mahkemeye çağırıldı

İspanya’da uzun süredir gündemde olan, geçmişte Palma Dükü Urdangarin’in başkanlığını yaptığı Noss Enstitüsü’ndeki yolsuzluk soruşturmalarına Prenses Cristina bir kez daha dahil edildi.

Haberin Devamı

Yargıç Jose Castro, para aklama ve mali suçlardan sanık olarak ifade vermek üzere Prenses Cristiana’yı 8 Mart’ta mahkemeye çağırdı. Aynı yargıç geçen 3 Nisan tarihinde de Prenses Cristina’yı sanık olarak mahkemeye ifade vermeye çağırmış ancak yapılan itiraz sonrasında Palma mahkemesi, "yeterli delil olmadığı" gerekçesiyle ifadeye gerek duyulmadan sanık durumunu kaldırmıştı. Prenses Cristina’nın ikinci kez sanık olarak çağırılmasına, 8 ay önce olduğu gibi yolsuzlukla mücadele savcısının yine itiraz etmesi ve Palma mahkemesinin yeniden bir karar vermesi bekleniyor.

Noos Enstitüsü’ndeki yolsuzlukları soruşturan yargıç Castro, Prenses Cristina’nın, eşi Palma Dükü Urdangarin ile birlikte yüzde 50 ortağı olduğu Aizoon şirketi aracılığıyla mali yolsuzluk ve para aklama suçu işlediğini savunuyor. Noos Enstitüsü’nden gelen yaklaşık 1 milyon avroluk paranın Aizoon şirketi aracılığıyla aklandığı iddia ediliyor. Bu arada İspanya Kraliyet Sarayı, konuyla ilgili "adli kararlara saygı gösteriyoruz" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

5 AYDIR İSVİÇRE'DE YAŞIYOR

Kraliyet Ailesini zor durumda bırakan ve ülke içinde prestij kaybına yol açan yolsuzluk iddialarından dolayı Prenses Cristina ve Palma Dükü Urdangarin yaklaşık 5 aydır İsviçre’nin Cenevre kentinde yaşıyor. İspanyollar, Kral Juan Carlos’un tahtını oğluna bırakmasını istiyor. Öte yandan İspanyol basınında son günlerde yayınlanan anketlerde İspanyolların, monarşi ve Kral Juan Carlos’a bakışının olumsuz yönde değişmeye başladığı görüldü. Son olarak El Mundo gazetesinin yayınladığı ankette, İspanyolların Kral Juan Carlos’a desteğinin yüzde 41,3’e kadar düştüğü görüldü.

Ankette İspanyolların yüzde 62’si, 76 yaşındaki Kral Juan Carlos’un tahttan feragat ederek yerini veliaht Prens Felipe’ye bırakması gerektiğini savundu. Ayrıca parlamenter monarşi ile yönetilen İspanya’da monarşi kurumuna olan halk desteği ilk kez yüzde 50’nin altına inerek, yüzde 49,9 olarak verildi. Kral Juan Carlos’un prestij kaybına yol açan etkenler ise İspanya’nın ekonomik krizle mücadele ettiği yoğun dönemlerde, 2012 Nisan ayında Afrika’ya fil avına gitmesi, ilk damadı Palma Dükü Urdangarin daha sonra kızı Prenses Cristina’nın yolsuzluk iddialarına karışması, yaşlanması ve geçirdiği ameliyatlardan dolayı çok fazla kamu karşısına çıkamaması şeklinde sıralandı.

Haberin Devamı