Merkez Prof. Dr. Morady : S-400 füzelerini almak Türkiye’nin doğal hakkı

Prof. Dr. Morady : S-400 füzelerini almak Türkiye’nin doğal hakkı

Paylaş
Prof. Dr.  Morady : S-400 füzelerini almak Türkiye’nin doğal hakkı

Prof. Dr. Morady : S-400 füzelerini almak Türkiye’nin doğal hakkı

İSTANBUL, (DHA) - KÜRESEL kriz, İngiltere Westminister Üniversitesi, Altınbaş Üniversitesi ve Batman Üniversitesi’nin İstanbul’da düzenlediği uluslararası toplantıda masaya yatırıldı. Prof. Dr. Farhang Morady, "S-400 füzelerini almak Türkiye’nin doğal hakkı” dedi.

Londra’daki Westminister Üniversitesi’nden Prof. Dr. Farhang Morady ile Altınbaş Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Ceylan Ataman’ın yer aldığı, “Küresel Kriz -Küresel Sesler” (Global Crisis - Global Voices) toplantısında, Türkiye’deki vergilendirme sisteminin gelişimi, insani gelişme endeksleri, Türkiye’de feminist hareketler ve kadın hakları gibi konularda sunumlar yapıldı.

Altınbaş Üniversitesi'nin Gayrettepe Yerleşkesi’nde düzenlenen toplantıyı Westminister Üniversitesi öğrencileri ile Altınbaş Üniversitesi öğrencileri izledi.

“GÜVENLİK ADIMLARINI ATMAK DOĞAL HAK”

Türkiye ekonomisi ve dış politikasıyla ilgili bir değerlendirme yapan Westminister Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Farhang Morady, Suriye ve Irak’taki iç savaşın bölge ülkelerine önemli maliyetler yarattığına dikkat çekti.

Hassas bir coğrafi bölgede yer alan Türkiye’nin kendi güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri almasının en doğal hakkı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Farhang Morady, "Rusya’dan S-400 füzelerinin alınması Türkiye’nin doğal hakkı. Suriye’deki iç savaşın nasıl sonuçlanacağı ve nereye evrileceği bilinmiyor" dedi.

“TÜRKİYE ABD, RUSYA VE AB İLE İYİ MÜZAKERE ETMELİ”

Türkiye’nin "Güney Kore’nin sergilediği ekonomik başarıya ulaşmak için ne yapması gerektiği" sorusunu da yanıtlayan Prof. Dr. Farhang Morady, her ülkenin kendi tarihsel koşulları içinde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. Prof. Dr. Morady, Güney Kore’nin II. Dünya Savaşı sonrasında ABD tarafından ekonomik açıdan desteklendiğine dikkat çekti. Büyük güçlerle olan ilişkilerin ülkelerin ekonomik performansında önemli rol oynadığını belirten Prof. Dr. Farhang Morady, Türkiye’nin de Amerika Birleşik Devletleri, Rusya ve Avrupa Birliği ile çok iyi müzakere etmesi gerektiğini kaydetti.

“EĞİTİMDE ULUSLARARASILAŞMAYI ÖNEMSİYORUZ”

Toplantıya katılan Altınbaş Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Berrin Ceylan Ataman ise üniversite olarak uluslararasılaşma perspektifiyle hareket ettiklerini belirterek, Westminister Üniversitesi’yle birlikte düzenledikleri toplantının eğitimdeki küresel vizyonlarının bir göstergesi olduğunu söyledi.

Toplantıya İngiltere’den yaklaşık 20 öğrencinin katıldığına dikkat çeken Prof. Dr. Berrin Ceylan Ataman, "Westminister Üniversitesi öğrencileri, Altınbaş Üniversitesi öğrencileri ile etkileşime girerek Türkiye’nin sosyal değişimi konusunda bilgi aldı. Bu toplantı Westminister Üniversitesi ile Altınbaş Üniversitelerinin birlikte düzenledikleri ilk etkinlik. Önümüzdeki dönemde yeni uluslararası çalışmalar yapmayı hedefliyoruz" dedi.

(FOTOĞRAF)

Haberin Devamı