Eskişehir Prof. Dr. Altıntop’a seçkin kadın araştırmacı ödülü

Prof. Dr. Altıntop’a seçkin kadın araştırmacı ödülü

Paylaş
Prof. Dr. Altıntop’a seçkin kadın araştırmacı ödülü

Prof. Dr. Altıntop’a seçkin kadın araştırmacı ödülü

ESKİŞEHİR,(DHA)- ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop, ‘Venus International Foundation’ tarafından düzenlenen ‘6th Women Awards - Venus International Women Awards (VIWA) 2021’ kapsamında ‘Seçkin Kadın Araştırmacı’ ödülüne layık görüldü.

‘Venus International Foundation’ tarafından her yıl farklı disiplinlerde kadın araştırmacıların çalışmalarını kamuoyuna duyurmak ve bir teşvik unsuru olmak üzere 4 farklı kategoride düzenlediği program sonuçlandı. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop, ‘Seçkin Kadın Araştırmacı’ ödülüne layık görüldü.

Bilimsel çalışmalarındaki üretkenliği, sağlık alanına yeni ilaç tasarlama ve geliştirme konusunda sağladığı önemli katkılar dolayısıyla ödüle layık görülen Prof. Dr. Mehlika Dilek Altıntop çok mutlu olduğunu ifade ederek, “Bu yıl sağlık ve tıp bilimleri disiplininde Farmasötik Kimya alanındaki uluslararası bilimsel çalışmalarım nedeniyle, ‘Outstanding Woman Researcher in Pharmaceutical Chemistry (Farmasötik Kimya alanında Seçkin Kadın Araştırmacı)’ ödülüne layık görüldüm. Bu prestijli ödül, üniversitemizin ve ülkemizin tanınırlığına adına önem arz ediyor” dedi. Bilim kadınlarına verilen ödüllerin, gelecek nesil kadın araştırmacıları teşvik etmesi açısından çok kıymetli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Altıntop, “Bir Türk kadın araştırmacı olarak, üniversitemizi ve ülkemizi uluslararası bir platformda temsil etmek ve bu ödüle layık görülmek benim için büyük bir onur. Son yıllarda özellikle kronik miyeloid lösemi, akciğer kanseri, kolorektal kanser ve glioma tedavisi için hedefe yönelik antikanser ilaç etken madde tasarımı ve geliştirme yönünde öncü çalışmalar yaparak ilaç Ar-Ge çalışmalarına önemli katkılar sağladık. Japon araştırmacılarla, hedefe yönelik antikanser ilaç etken madde tasarımı ve geliştirme üzerine ortak projelerimiz var. Bu alanlarda, Science Citation Index (SCI) tarafından taranan Q1 ve Q2 sınıfı dergilerde yayınlarımız bulunuyor. Ayrıca ekibimle akciğer kanserinin hedefe yönelik tedavisi için sentezlediğimiz yeni moleküller üzerine ulusal ve uluslararası patent başvurularımız bulunuyor” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Altıntop son olarak, çalışmalarına bilimsel araştırma projeleri ile finansal destek sağlayan Anadolu Üniversitesine ve bu çalışmalara birlikte imza attığı Eczacılık Fakültesi Farmasötik Kimya Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Ahmet Özdemir’e ve Doç. Dr. Belgin Sever’e teşekkürlerini iletti.

Haberin Devamı