Merkez Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş'a büyük onur

Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş'a büyük onur

Paylaş
Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş'a büyük onur

Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş'a büyük onur

ADANA,(DHA)- ÇUKUROVA Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, uzun yıllardır çalışmalarını yürüttüğü 'çocuklarda ileri yaşam desteği' kursunun Türkiye koordinatörü oldu.
Amerikan Pediatri Akademisi, Amerikan Kalp Cemiyeti'nin (AHA), Pediatric Advance Life Support (PALS) kurs kitabı, 20 yıl önce Türkçe'ye çevrilip 'çocuklarda ileri yaşam desteği' adı altında Türkiye'nin birçok sağlık merkezinde kurslar düzenlenmişti. Adana'da ilk kez 15 yıl önce Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde düzenlenen kursu uzun yıllardır yürüten Prof. Dr. Yıldızdaş, AHA'nın PALS kursunun Türkiye koordinatörü oldu.
Prof. Dr. Dinçer Yıldızdaş, PALS kursları için Türkiye'de 4 merkezin mevcut olduğunu, İstanbul'un iki bölgesinde yer bu merkezlerin Adana, İzmir'de hizmet verdiğini söyledi. Yıldızdaş, 2020 yılında merkez sayısını 6'ya çıkarmayı hedeflediklerini, eğitici sayısında da yeni yılda iki kat bir artış olmasını istediklerini kaydetti. Asistan, intern ve yoğun bakım hemşirelerine de düzenli olarak 2 ayda bir organize edilen kurslarda eğitim alacak doktor sayısının da 3 katına çıkarılması amaçlanıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı