İzmir Prof. Dr. Nükhet Hotar'ı duygulandıran hediye

Prof. Dr. Nükhet Hotar'ı duygulandıran hediye

Paylaş
Prof. Dr. Nükhet Hotar'ı duygulandıran hediye

Prof. Dr. Nükhet Hotar'ı duygulandıran hediye

DOKUZ Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar'a 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen törende, öğretmen olan babasının fotoğrafının yer aldığı karakalem çalışması hediye edildi.

DEÜ Buca Eğitim Fakültesi'nde düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programında, Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar'a duygusal bir sürpriz yapıldı. Buca Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ercan Akpınar, Prof. Dr. Hotar'a günün anısına Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı Yüksek Lisans Öğrencisi Fadime Pektaş'ın yaptığı karakalem resmi hediye etti. Resimde öğretmen olan babasının fotoğrafının yer almasından dolayı duygulanan Hotar, "Benim rahmetli babam da öğretmendi. Hocamız bir sürpriz yapmış. Zaten eğitim fakültesine de bu yakışırdı. Rahmetli babamın 1970'li yıllarda öğrencileriyle çekilmiş bir fotoğrafı" diye konuştu.

Öğretmenlerin kutsal bir meslek yaptığın belirterek, günlerini kutlayan Prof. Dr. Hotar, "Öğretmenliğe ilişkin birtakım tespitler yaparak eksikliklere odaklanmak; geçmişten günümüze bütün yapılanları yok saymak hem milletimize hem de eğitim camiasının emeklerini büyük saygısızlık olur. Bugün aramızda olan ya da olmayan kahramanlarımızın gayretleridir, medeniyetimizi burada tutan. Dolayısıyla onların çocuklarımızın üzerindeki haklarını görmezden gelmeye, aritmetik hesaplarla eğitim sistemini değersizleştirmeye kimsenin hakkı yoktur" şeklinde konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı