Gündem Prof.Dr. Orhan Kural'dan Alex çıkışı: Çanakkale şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır

Prof.Dr. Orhan Kural'dan Alex çıkışı: Çanakkale şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır

Paylaş
Prof.Dr. Orhan Kural'dan Alex çıkışı: Çanakkale şehitlerimizin kemikleri sızlamıştır

Kırklareli'de lise öğrencilerine seminer veren Prof.Dr. Orhan Kural, "Şehitlerimiz dururken maalesef 300 bin dolar vererek,şımarık bir şekilde özel uçakla Brezilya'ya dönen, vergi vermeyen futbolcu için heykel yaptırdık. Alex için yaptırılan heykelden dolayı Çanakkale şehitlerinin kemikleri sızlamıştır" dedi

Kırklareli’de Lüleburgaz Lisesi, Lüleburgaz Ramazan Yaman Fen Lisesi ve Lüleburgaz Kepirtepe Anadolu Lisesi'nde eğitim gören yaklaşık 300 öğrencinin katılımıyla seminer düzenlendi. Seminerde konuşan, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi’nden emekli Prof. Dr. Orhan Kural, kadınların Kurtuluş Savaşı döneminde erkekler kadar mertçe savaştığını söyledi.


'ŞEHİTLERİMİZİ DURURKEN ALEX'İN HEYKELİNİ YAPTIRDIK'


Öğrencilere yönelttiği "İnebolu'nun İstiklal Savaşı´nda ne önemi var?" sorusuna cevap alamayan Prof.Dr. Orhan Kural, "Bu ilçe, Türkiye'nin altın madalya alan tek ilçesidir ama bunun önemini bilmiyor oluşunuz bizleri üzüyor. Sistem, diziler ve yarışma programları ile insanları oyalayıp bilgisizliğe sürüklüyor. Bu ilçe, İstiklal Savaşı'nda ülkenin her yanı sarılmışken ordunun ihtiyacı olan cephane, erzak ve teçhizatını İnebolu'nun açıklarına getiren gemilerdeki mühimmatın kayıklar ile karaya çıkmasını sağladı ve sonrasında erkek kalmadığı için kadınlar tarafından Ankara'ya taşınması sağlandı. Ancak bizler şehitlerimiz dururken maalesef 300 bin dolar vererek şımarık bir şekilde özel uçakla Brezilya'ya dönen, vergi vermeyen futbolcu için heykel yaptırdık. Alex için yaptırılan heykelden dolayı Çanakkale şehitlerinin kemikleri sızlamıştır" diye konuştu.

Vahit İŞBAŞARAN/LÜLEBURGAZ (Kırklareli), (DHA)