Eğitim - Kariyer Proje okul seçilen Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde müdür-veli gerginliği

Proje okul seçilen Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde müdür-veli gerginliği

Paylaş
Proje okul seçilen Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nde müdür-veli gerginliği

Cağaloğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği üyeleri, okul yönetiminin kendi düşüncesinden olmayan velileri ayrıma tabi tuttuğunu iddia etti. Okul Aile Birliği Başkanı Nilgün Kamakgün "Çocuklarımız velilerine göre fişleniyor. 2 yıldır maddi, manevi baskı altındayız" dedi. Okul Müdürü Necati Yener ise "Taraf, ayrıştırma gibi kelimeler bir eğitim kurumu için çok rahatsızlık verici. Asla ayrıştırma yok" cevabını verdi

POSTA.COM.TR ÖZEL

2014’te çıkarılan Torba Yasa’ya eklenen bir maddeyle proje okul seçilen Cağaloğlu Anadolu Lisesi'nin Okul Aile Birliği üyeleri, Okul Müdürü Necati Yener'in kendilerine mobbing uyguladıklarını iddia etti.

'İZİN ALMADAN ODAMIZI TAŞIDILAR'

Okul yönetiminin geçen 26 Ekim'de yapılan okul aile birliği seçimlerine direkt müdahale ederek kendi istediği yönetimin seçimi kazanması için baskı yaptığını söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı emekli öğretmen Nilgün Kamakgün, "Her şeye rağmen 3 dönemdir seçimi biz kazandık. Son seçimden sonra okul yönetimi odamızı, iznimizi almadan başka bir yere taşıttı. Yeni yer olarak daha önce depo olarak kullanılan; kaloriferi, tuvaleti, camı olmayan bir alan tahsis edildi. Okul Aile Birliği olarak ıslak imzalı evraklarımızın bulunduğunu ve bağışlarla toplanan paraların kasalarda muhafaza edildiğini, böyle bir yerin hiçbir şekilde uygun olmadığını belirttik. Ancak herhangi bir iyileştirme yapılmadı" açıklamasında bulundu.


Bir grup öğrenci velisi 30 Ekim'de tarihi lisenin önünde toplanarak okul yönetimini protesto etti.

'MADDİ, MANEVİ BASKI ALTINDAYIZ'

Okul yönetiminin “Kendileri gibi düşünmeyen” veliler için yıldırma, ayrıştırma politikası uyguladığı iddia eden Okul Aile Birliği Başkanı Nilgün Kamakgün, “2 yıldır Cağaloğlu Anadolu Lisesi müdür ve yönetimi her türlü maddi, manevi baskıyı uyguluyor. Okul Aile Birliği olarak yönetim tarafından bizden istenenleri sonuna kadar eksiksiz yerine getiriyoruz. Çocuklarımızın velilerine göre fişlendiği, sürekli disipline verilmek tehdidi altında olduğu bir ortam var. Tüm yetkili makamlara başvurduk ama cevap alamadık. Bu muameleyi hak etmiyoruz" diye konuştu.

OKUL MÜDÜRÜ NECATİ YENER: ASLA BİR AYRIŞTIRMA YOK

İddialara yanıt almak üzere posta.com.tr'nin ulaştığı Okul Müdürü Necati Yener ise söylenenleri kesin bir dille reddetti. "Bizim tarafımız öğrencilerimizin yanıdır" diyen Necati Yener sözlerini şöyle sürdürdü:

"Okulların olmazsa olmaz üç sac ayağı vardır. Bunlardan birincisi öğrenciler, ikincisi eğitim neferleri ve üçüncüsü de okula aile birliğimiz; bize emaneti teslim eden değerli velilerimizdir. Bu üçlüyü korumak, saygı duymak zorundayız. Taraf, ayrıştırma gibi kelimeler bir eğitim kurumu için çok rahatsızlık verici. Bizim buradaki varlık sebebimiz, çocuklarımızın geleceği. Okul aile birliğinin iddia ettiği şeylerin üzerine gitmek çocuklarımızın geleceğine, beklentilerimize bir fayda sağlamaz. Okul aile birliğinin sıkıntı gördüğü ufak tefek durumlar olabilir ancak neticede okullarda okul yönetiminin yeri belli, okul aile birliğinin yeri belli. Biz sorun yaratmak için değil, sorun çözmek için buradayız. Keşke okulumuzun dünden bugüne elde ettiği akademik başarılar, eğitim-öğretim çerçevesinde geldiğimiz nokta göz önüne alınsa. Ben bir ayrıştırma olduğunu asla düşünmüyorum."

PROJE OKULLAR ÇOK TARTIŞILMIŞTI MEB 2014’te çıkarılan Torba Yasa’ya eklenen bir maddeyle aralarında İstanbul Erkek, Kadıköy Anadolu, Cağaloğlu Anadolu, Kabataş Erkek, Ankara Atatürk Anadolu, İzmir Bornova Anadolu’nun yer aldığı gözde okullar ‘proje okul’ oldu. Uygulama ilk kez 2016’da hayata geçirildi. Bakanlık 40’ın üzerinde okulu proje okul ilan etti. Bu kapsamda proje okullara öğretmen ve müdür atamaları yönetmelikler dışına çıkarıldı. Bu okullara daha önce öğretmenler ve müdürler belirli bir sınav ve meslekteki deneyimler ile gelen puanları göz önüne alınarak atanıyordu. Proje okul olduktan sonra atamalar bakanlık tarafından yapıldı. Geçen yıl bu okullarda 8 yıl ve üzeri görev yapan müdür ve öğretmenlerin tayin edilmeleri kamuoyunda büyük tartışmalara neden olmuştu. İlk başlarda Anadolu liselerinin ağırlıklı olarak yer aldığı proje okulların sayısı, fen, sosyal bilimler, Anadolu imam hatip ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin de eklenmesiyle 154’e ulaştı, sonrasında da bu sayı 200’ü aştı. Şimdi bu okulların nasıl öğrenci alacağı da merak ediliyor.

Haberin Devamı