Dünya Protestocuların yaktığı genç yaşamını yitirdi

Protestocuların yaktığı genç yaşamını yitirdi

Paylaş
Protestocuların yaktığı genç yaşamını yitirdi

Venezuela’nın başkenti Karakas’ta 20 Mayıs’ta düzenlenen Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı gösterilerde, protestocular tarafından üzerine benzin dökülerek yakılan genç hayatını kaybetti

İçişleri Bakanlığı 21 yaşındaki Orlando Jose Figuera’nın ölümünü sosyal medya ve resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamayla duyurdu. Vücudunun yüzde 80’inde birinci ve ikinci dereceden yanıklar oluşan Figuera’nın tedavisine başkentteki Domingo Luciani Hastanesi'nde devam ediliyordu.

Başkentteki Altamira meydanında 20 Mayıs'ta sağ muhalefet tarafından düzenlenen gösterilerde Figuera protestocuların arasında kalmıştı. Genç önce linç edilmiş sonra da üzerine benzin dökülerek yakılmıştı. Adalet Bakanlığı gencin linç sırasında bıçaklandığını da duyurmuştu.

Başkan Maduro gencin hükümet destekçisi olduğu için saldırıya uğradığını söyleyerek olaydan sağ muhalefeti sorumlu tutmuştu. Latin Amerika’da ortak yayın yapan Telesur ise gencin Chavezci ya da hırsız olduğu olabileceğini ama sadece siyah olduğu için saldırıya uğradığını iddia etmişti. Yaralı genç yetkililere hırsız olmadığını, ama protestocuların kendisinin hırsız sandıkları için saldırıya uğradığını söylemişti. Ancak bazı görgü tanıklarına göre ise genci ateşe veren grup “Chavezciye ölüm” diye bağırmıştı.

Lara eyaletinde ise 27 Mayıs’ta emekli bir asker, protestocular tarafından dövülerek öldürülmüştü.

Ülkede Nisan ayından beri süren olaylarda 60’in üzerinde can kaybı oldu.

DHA

Haberin Devamı