Gündem Protokol önünde 'Duran Adam' eylemine gözaltı

Protokol önünde 'Duran Adam' eylemine gözaltı

Paylaş
Protokol önünde 'Duran Adam' eylemine gözaltı

Denizli'de, vali, Ak Partili milletvekilleri ve oda başkanlarının olduğu çay bahçesinde 'Duran Adam' eylemi yapıp, pankart açınca gözaltına alınan TKP üyesi, üniversite öerencileri Utku Eroğlu ve Eray Erzeybek, hakkında toplumun huzurunu bozmaktan işlem yapılıp, serbest bırakıldı

Serbest kalan iki genç, Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in kendilerine küfrettiğini, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un ise işkence yapıp, küfür ve tehditle gözaltına aldığını iddia etti. Emniyet Müdürü Bulut, iki gencin ididalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Perşembe’yi cumaya bağlayan gece saat 00.00 sıralarında Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi 3’ncü sınıf öğrencisi Utku Eroğlu (23) ve Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi 1’nci sınıf öğrencisi Eray Erzeybek (22), Çamlık Mesireliği’nde Denizli Belediyesi’nin şirketi Beltaş’ın işlettiği Hayal Kahvesi isimli çay bahçesinde otururken Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Nihat Zeybekci, Nurcan Dalbudak, Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ile oda başkanlarının eşleri ile birlikte parkta oturduğunu görünce Gezi Parkı olaylarıyla ilgili eylem yapmak istedi.

Kartonla ’Ali İsmail Korkmaz Ölümsüzdür’ yazılı pankart hazırlayan TKP üyesi iki öğrenci protokolün oturduğu masanın iki metre yanında pankartla ’Duran Adam’ eylemi yaptı. Pankartı Eray Erzeybek taşırken, Utku Eroğlu ise cep telefonuyla eylemi görüntülemeye başladı. Protesto üzerine iki öğrenci gözaltına alınarak Kınıklı Karakolu’na götürüldü ve işletme müdürünün şikayeti üzerine haklarında, toplumun huzurunu bozmaktan işlem yapıldı. İfadeleri alınıp, sağlık kontrolünden geçirilen iki öğrenci daha sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

DARP EDİP, CEP TELEFONUM ALINDI

İki öğrenci Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut’un kendilerini darp ettiğini, ormanlık alana götürüp tehdit ve küfürle gözaltına aldırdığını, Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in de, ’O...Çocuğu, vatan haini’ diye bağırarak kendilerine hakaret ettiğini iddia etti. Darp sonucu dudağının patladığını anlatan Eray Erzeybek, "Sadece Duran Adam eylemi yapıyorduk. Emniyet Müdürü beni darp ederek elimden cep telefonunu aldı. Milletvekili bize hakaret etti" diye konuştu.

Yaptıklarının sadece tepkilerini dile getirmek olduğunu belirten Utku Eroğlu ise, şu iddialarda bulundu: "Çevremizi sivil giyimli polisler sardı, elimden dövizi almaya çalışıp, ’İnsanların huzurunu kaçırıyorsunuz’ dediler. Apar topar bizi darp ederek uzaklaştırmaya çalıştılar. Cep telefonunu aldılar. Parkta oturan bize destek veren bazı insanları da bizi götürürken tehdit edip darp ettiler.

Daha sonra bizi Çamlık’ta ormanlık alanın içine götürüp bir banka oturttular. Bir kişi geldi, ’Kim olduğumu biliyor musunuz?’ diye sordu. Bilmediğimizi söyleyince, emniyet müdürü olduğunu belirtti. ’Diktatör müsünüz’ diye sorunca, ’Hak da benim, hukuk da benim. Diktatörüm var mı itirazın’ diye yanıt verdi. Bankta iki polis ellerimi tutuyordu. Emniyet Müdürü karşıma dikildi, diziyle kasıklarıma bastırarak konuşmaya başladı. Kulağıma eğilerek ağza alınmayacak küfürler etti. Kafama yumruk atmaya başladı. Daha sonra karakola götürüldük. İfadelerimiz alındı, telefonlarımıza el konuldu, görüntüleri silip geri verdiler."

Masada oturan Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’in de kendilerine küfür ettiğini ileri süren Eroğlu, uğradıkları hakaret, darp ve işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

İDDİALAR ASILSIZ

Denizli Emniyet Müdürü Zeki Bulut ise öğrencilerin iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Bulut, öğrencilerin protokolün bulunduğu bir ortamda bağırarak sloganlar attıklarını, çevreyi rahatsız ettiklerini belirterek, "Orada bulunan protokolün ve vatandaşların huzurunu bozdular. Koruma arkadaşlar olaya müdahale etti, iki kişiyi uzaklaştırdılar. Daha sonra işletme sorumlusunun şikayeti üzerine gözaltına aldık ve haklarında işlem yapıldı. Cep telefonu kontrol edildi, ancak görüntü silinmesi iddiası doğru değil" diye konuştu.

Osman Nuri BOYACI-Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ, (DHA)