Bilim - Teknoloji PS4, Xbox One'ı ezip geçti!
Paylaş
PS4, Xbox One'ı ezip geçti!

İki devin yeni nesil konsolları henüz satışa sunulmadı, ancak hayret veren bu gerçek ortaya çıktı!

Sony ve Microsoft'un yeni nesil oyun konsolları ile ilgili teknik detaylar belirginleştikçe Japon üreticinin donanım olarak ABD'li rakibinin bir hayli önünde olduğu ve grafik performansı konusunda PS4'ün Xbox One'a toz yutturacağı ortaya çıktı.

Eurogamer tarafından teknik açıdan detaylı bir biçimde incelenen her iki konsol kıyaslandığında Sony PS4'ün grafik işlem gücü bakımından Microsoft Xbox One'a göre en az yüzde 50 daha güçlü olduğu görünüyor. Her iki konsol da AMD üretimi grafik işlemcilerine yer vermelerine karşın ortaya çıkan farkın başlıca sebebi ise Xbox One'da bulunan 12 çekirdekli grafik ünitesine karşılık PS4'ün 18 çekirdekli mimarisinin üstünlüğü.

Haberin Devamı

Eurogamer analizine göre Microsoft'un One'ı tasarlarken bellek seçimini 8 GB DDR3'ten yana yapmış olması grafik işlemcide yer alan çekirdek sayısının da azalmasına sebep olmuş. DDR3'ün performans üzerinde kısıtlayıcı bir etki yaratmasının önüne geçebilmek için çok kompleks bir mimari tasarlayan Microsoft mühendisleri grafik işlemci üzerine sadece 12 çekirdek sığdırabilirken, DDR5 kullanan Sony PS4'de çok daha güçlü bir grafik çözümüne yer vermeyi başarmış.

Aradaki donanımsal farkların oyunların perfromansına nasıl bir etkide bulunacağı ise şimdilik merak konusu.

Resimlerle: 2013'ün en iyi oyunları

Kaynak: CHIP Online