Merkez Psikiyatri hastalarına müzik etkinliği

Psikiyatri hastalarına müzik etkinliği

Paylaş
Psikiyatri hastalarına müzik etkinliği

Psikiyatri hastalarına müzik etkinliği

Reşat YİĞİZ/ BATMAN,(DHA)- BATMAN Bölge Devlet Hastanesi Psikiyatri servisinde tedavi gören hastalara müzik etkinliği düzenleniyor. Etkinlik, hasta ve yakınları tarafından ilgi görüyor.
Batman Bölge Hastanesi'nde belirli günlerde hastalara yönelik erbane ile müzik etkinliği düzenleniyor. Sağlığından ötürü yataktan çıkamayan bazı hastalara ise isteği durumunda yanına giderek başucunda ona müzik ziyafeti veriliyor. Servis hemşirelerinin gönüllü olarak verdikleri erbane etkinliği hasta ve hasta yakınlarını mutlu ediyor.
Tedavinin bir parçası olan müziğin etkilerine ilişkin hastane psikologlarından Medine Çatak Kış, "Tedavinin en iyi yollarından biri, en etkili olanı müziktir. Depresyon, stres, sinirlilik, panik atak, uykusuzluk, dikkat dağınıklığı, baş, boyun, bel, kas ve eklem ağrıları, diyabet, hiperaktivite, öğrenme güçlüğü gibi problemlerin çözümünde yardımcı tedavi olarak kullanılıyor. Müziğin, hastanın aklı ve ruhi güçlerini artırmak için kullanılması lazım. Tedavinin amacı hastalıkla mücadele için cesaret vermek ve hastayı sevdiği insanlarla bir araya getirmektir. İnsanlar kederini sevincini müzikle bildirir. Hasta ve hasta yakınlarımız bundan son derece büyük keyif alıyorlar" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı