Gündem 'PTT Kargo' ile insan kaçakçılığı

'PTT Kargo' ile insan kaçakçılığı

Paylaş
'PTT Kargo' ile insan kaçakçılığı

Üzerinde 'PTT Kargo' yazan minibüsün içinden 17 yabancı uyruklu kaçak çıktı

Tekirdağ'da polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak kaçan ve yol kenarına terk edilmiş halde bulunan üzerinde ‘PTT Kargo’ yazılı panelvan minibüsün içinde, 7'si Somali, 5'i Burma, 4'ü Filistin ve 1'i Afganistan uyruklu 17 kaçak yakalandı.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 araçla yasadışı yollardan yurtdışına çıkarılacak yabancı uyruklu kaçakların İstanbul'dan Edirne'nin İpsala İlçesi'ne götürüldüğü bilgisini aldı. Polis ekipleri, üzerinde ‘PTT Kargo’ yazılı 34 VZ 3220 plakalı panelvan tipi minibüsü ve 34 BJ 0722 plakalı otomobili şehir girişinde takibe aldı.

Polisin girişte kurduğu barikatını aşan minibüsler ‘Dur’ ihtarına uymayarak kaçmaya başladı. Uzun süre polisin kovaladığı 34 VZ 3220 plakalı minibüsün şoförü, aracı Tekirdağ- Malkara karayolunun 2'nci kilometresinde şarampole bırakarak kaçtı. Diğer otomobildekiler de polis ekiplerine yakalanmadan kaçtı.

DEVRİLMEK ÜZEREYDİ

Yol kenarına bırakılan ve devrilmek üzere olan minibüs içerisinden 17 yabancı uyruklu kaçak çıktı. 7'si Somali, 5'i Burma, 4'ü Filistin ve 1'i Afganistan uyruklu kaçaklar, minibüs içerisinden indirildikten sonra, minibüs çekiciyle şarampolden çıkarıldı. Somalili olduklarını söyleyen kaçaklar, Avrupa'ya götürmeleri için kılavuzlara para verdiklerini söyledi.

İndikleri minibüse bindirilen 17 kaçak, hastane kontrollerinin ardından Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’ne götürüldü. Burada işlemleri tamamlanan kaçaklar, merkeze bağlı Kayı Köyü'ndeki barınma evine yerleştirildi. Özel bir PTT Kargo Acentasına ait olduğu belirlenen minibüsün sürücüsünü yakalamak için polis çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Ferhat AKGÜN/TEKİRDAĞ, (DHA)

Haberin Devamı