Gündem PTT sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

PTT sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Paylaş
PTT sınav sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

PTT sınav sonuçlarının açıklanmasına çok kısa bir süre kaldı. Sınava giren adayların gözü kulağı artık PTT'nin duyuru sayfasında... On binlerce kişi siteyi sürekli ziyaret ederek 'PTT sınav sonuçları açıklandı mı?' sorusuna yanıt arıyor.

PTT sınavının üzerinden 41 gün geçti... PTT sınav sonuçlarının açıklanması deyim yerindeyse eli kulağında... Sınava giren adaylar, günbegün "PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusuna cevap arıyor. On binlerce kişi "PTT Duyuru" sayfasını ve "Gazisem"in sitesiniz sık sık ziyeret ediyor.

Haberin Devamı

PTT SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını merak ederek araştırma yaparken PTT'nin destek hattı, sınav sonuçlarının 20 Eylül'de açıklanabileceğini belirtti. Bu açıklama sonrası heyecan doruğa çıkarken erken açıklanma ihtimali nedeniyle adaylar son gelişmelerden haberdar olmak istiyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

PTT SINAV SONUÇLARI

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.

Haberin Devamı

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN OLACAK?

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç bir sene içinde başlanılacak.

Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.