Gündem PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Saat kaçta açıklanacak?

PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Saat kaçta açıklanacak?

Paylaş
PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Saat kaçta açıklanacak?

PTT sınavına giren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak edip araştırma yapıyorlar. 12 Ağustos 2018 Pazar günü gerçekleşen sınavın ardından 36 gün geçti ve adaylar sonuçlara kilitlenmiş durumda... Peki, PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 12 Ağustos 2018 Pazar günü sınava giren adaylar, bu soruya cevap arıyor. Sınavın ardından 36 gün geçti ve sonuçlar hala açıklanmadı. PTT Destek Hattı ise geçen hafta konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

PTT SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar sınav sonuçlarını merak edip "PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusunu sorarken PTT'nin destek hattı Twitter hesabından, sınav sonuçlarının 20 Eylül'de açıklanabileceğini belirtti. Bu açıklama sonrası heyecan doruğa çıkarken erken açıklanma ihtimali nedeniyle adaylar son gelişmeleri yakından takip etmek istiyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

PTT SINAV SONUÇLARI

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN OLACAK?

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç bir sene içinde başlanılacak.

Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.

Haberin Devamı

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.