Yemek Pudingin en güzel hali: Pudingli kurabiye tarifi

Pudingin en güzel hali: Pudingli kurabiye tarifi

Paylaş
Pudingin en güzel hali: Pudingli kurabiye tarifi

Pudingli kurabiye tarifi deneyenler genellikle diğer kurabiye tariflerini çöpe atıyor. Tadına bayılacağınız nefis pudingli kurabiye tarifi arıyorsanız "Pudingli kurabiye tarifi, pudingli kurabiye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Hem pratik hem de lezzetli bir kurabiye tarifi isteyenlere pudingli kurabiye tarifi. Eğer sizde sevdiklerinize hazırlamak için pudingli kurabiye tarifi arıyor ya da pudingli kurabiye nasıl yapılır merak ediyorsanız "Pudingli kurabiye tarifi, pudingli kurabiye nasıl yapılır?" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Pudingli kurabiye tarifi

Pudingli kurabiye malzemeleri

  • 100 gram tereyağı
  • 1 paket kakaolu puding
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Pudingli kurabiye yapılışı

Tereyağı, sıvı yağ ve yumurtayı derin bir kapta iyice karıştırın. Daha sonra toz puding karışımını ve kabartma tozunu ekleyin. Güzelce karıştırdığınız yumurtalı karışıma, kıvam alması için yavaş yavaş unu ilave edin. Bütün malzemeleri iyice karıştırın. Hamurunuz kulak memesi kıvamında olacaktır. Hamur karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Yuvarladığınız hamur toplarını hafifçe yağladığınız fırın tepsisine dizin. Fırın tepsisini önceden 180 derecelik ısıttığınız fırında üzerleri çatlayana kadar pişmeye bırakın. Fırından çıkan kurabiyeleri 10 dakika dinlendirdikten sonra servis edin.