Yemek Püreli yahni nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta püreli yahni tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve püf noktası

Püreli yahni nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta püreli yahni tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve püf noktası

Paylaş
Püreli yahni nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta püreli yahni tarifi, yapılışı, hazırlanışı ve püf noktası

Kanal D'nin en çok altın veren yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün püreli yahni tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise püreli yahni tarifi araştırıyor. Peki, püreli yahni nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız püreli yahni tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Yahniyle pürenin eşsiz lezzeti püreli yahni tarifi ile buluşuyor. Peki, püreli yahni nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız püreli yahni tarifi, hazırlanışı, yapılışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

PÜRELİ YAHNİ TARİFİ

Püreli yahni malzemeler

  • 600 gram et
  • 4 soğan
  • 7 diş sarımsak
  • 3 kaşık domates sos
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Kimyon
  • 1 kaşık un
  • Patates püresi için
  • 4 büyük boy patates
  • Süt
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi

PÜRELİ YAHNİ YAPILIŞI

Öncelikle püreyi yapın. Patatesleri soyun ve küp küp doğrayın.

Tencereye konulan patateslerin üzerini geçene kadar süt ekleyin.

Kuşbaşından daha küçük doğranmış etleri düdüklü tencereye alın.

1.5 su bardağı su ekleyin. Tuzu koyun ve 40 dakika pişirmeye bırakın.

Pişen etlerin suyunu süzüp kalan suyu kenara ayırın. Pişen etlere düdüklü tencere içinde 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyin.

Soğanları iri iri doğrayıp içine ekleyin. İyice kavurun. Sarımsakları ekleyin bir iki tur çevirin.

1 Kaşık un ekleyip kavurmaya devam edin.

Domates sosu ve biber salçasını ekleyip kavurun.

Kenara ayırdığınız et suyunu ekleyin. Baharatları ilave edin.

Kısık ateşte 20 - 30 dakika pişirin.

Haberin Devamı

Süt ile kaynayan püreyi ocaktan alın. Fazla sütü süzün. Tencere içerisinde pişen patatesi ezin. Tereyağı ve kaşarı ekleyip iyice karıştırın.

Et ve püreyi güzel bir sunumla servis edin.