Gündem Putin Ankara'ya geliyor!

Putin Ankara'ya geliyor!

Paylaş
Putin Ankara'ya geliyor!

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ankara'ya geliyor. Ziyaret önümüzdeki pazartesi günü gerçekleşecek...

Türkiye, pazartesi günü önemli bir ismi Ankara'ya bekliyor.

Uluslararası arenada tansiyonun iyice yükseldiği bugünlerde Rusya Devlet Başkanı Putin, Türkiye'ye geliyor.

Rusya lideri Putin, pazartesi günü Ankara'ya gelecek. Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la önemli bir görüşme gerçekleştirecek.

KUDÜS VE SURİYE BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ


Erdoğan ile Putin'in gerçekleştirecekleri görüşmelerde, Türkiye ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin yanısıra, başta Kudüs konusundaki son gelişmeler ele alınacağı belirtildi. Görüşmede ayrıca Suriye'deki durum olmak üzere bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacağı kaydedildi.

DÜN TELEFONDA KUDÜS'Ü KONUŞTULAR


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün telefonda görüştü. Görüşmede, Kudüs konusundaki son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulunuldu.

İsrail’in 1980 yılında aldığı Kudüs’ü ilhak kararının uluslararası toplum ve BM tarafından reddedilmiş olduğuna dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD yönetiminin attığı son adımın bölgedeki barış ve istikrarı olumsuz etkileyeceğini vurguladı.

"AYNI GÖRÜŞTEYİZ"


Rusya Başkanı Putin de aynı görüşleri paylaştığını ifade ederek, BM Güvenlik Konseyi nezdinde bu hususların takipçisi olacaklarını belirtti. İki lider, ikili ve uluslararası konularda görüş teatisi için yakın temasta olma konusunda da mutabık kaldılar.