Dünya Putin'den Trump'a: Kolay olmayacak ama hazırız

Putin'den Trump'a: Kolay olmayacak ama hazırız

Paylaş
Putin'den Trump'a: Kolay olmayacak ama hazırız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı seçilen Donald Trump’a tebrik mesajı gönderdi. Putin, Rusya-ABD ilişkilerinin krizden çıkartılması için birlikte çalışmayı umut ettiğini belirtti. Putin, sonraki açıklamasında da, Washington ile ilişkileri onarmanın kolay olmayacağını fakat Moskova'nın kendi üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.

Kremlin’in resmi internet sitesinde yayımlanan tebrik mesajında Putin, Rusya-ABD ilişkilerinin krizden çıkartılması, uluslararası gündemdeki konuların çözümü ve küresel güvenlik tehditlerine cevap aranması konularında birlikte çalışmayı umut ettiğini belirtti.

Putin, Moskova ve Washington arasında eşitlik, karşılıklı saygı ve birbirinin pozisyonunu göz önünde bulundurma prensiplerine dayanan yapıcı bir diyalog oluşturulmasının iki ülke halkı ve tüm dünyanın çıkarlarına cevap vereceğine vurgu yaptı.

Rusya lideri Putin, ABD Başkanı seçilen Trump’a yeni görevinde başarılar diledi.


PUTİN: KOLAY OLMAYACAK AMA HAZIRIZ


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Donald Trump'ın ABD'nin 45. başkanı seçilmesine ilişkin olarak daha sonra yaptığı bir açıklama da Washington ile ilişkileri onarmanın kolay olmayacağını fakat Moskova'nın kendi üzerine düşeni yapmaya hazır olduğunu söyledi.


TRUMP DA PUTİN'E SICAK MESAJLAR VERMİŞTİ


Seçim sürecinde Trump, Putin'e yönelik tutumuyla Clinton'dan farklı bir yol izlemiş ve Rus lider için övgü dolu sözler etmişti. Rakibi Clinton'ın kendisine karşı kullandığı bu tutumuna rağmen Trump, Rusya ile ABD'nin diyalog yoluyla iyi ilişkiler yürütebileceğini savunmuştu.

SURİYE POLİTİKASI RUSYA İLE ÇATIŞMACI DEĞİL


Seçim sürecinde Trump, Putin'e yönelik tutumuyla Clinton'dan farklı bir yol izlemiş ve Rus lider için övgü dolu sözler etmişti. Rakibi Clinton'ın kendisine karşı kullandığı bu tutumuna rağmen Trump, Rusya ile ABD'nin diyalog yoluyla iyi ilişkiler yürütebileceğini savunmuştu. Trump, rakibi Clinton'ın Suriye'de uçuşa yasak bölge önerisine de Rusya ile havada çarpışma riskini gündeme getireceği gerekçesiyle karşı çıkmış, Suriye'de de önceliğin Esad'ın gitmesi değil, DEAŞ'la mücadele olduğunu söylemişti.

AA - Reuters

Haberin Devamı