Gündem Putin ve Erdoğan, Katar krizini görüştü

Putin ve Erdoğan, Katar krizini görüştü

Paylaş
Putin ve Erdoğan, Katar krizini görüştü

Kremlin basın dairesinden yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Moskova ile Ankara arasındaki ilişkilerin tam olarak canlanma sürecini, Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesini, Suriye'deki çözüm sürecini ve Katar krizini telefonda görüştüklerini açıkladı

Kremlin basın dairesinin konuya ilişkin yayınladığı açıklamada, "Ayrıca ikili işbirliğinin bazı konularına değinildi. Özellikle de Rusya ile Türkiye arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerin tamamen canlanması ve Türk Akımı projesinin hayata geçirilmesi ile ilgili başarılı çalışmaların yapıldığı kaydedildi" dendi.


SURİYE'DEKİ ÇÖZÜM SÜRECİNİ GÖRÜŞTÜLER


Açıklamada ayrıca iki liderin Suriye'de gerilimi azaltma bölgelerinin oluşturulmasına yönelik ortak çabalarına devam etme konusunda anlaştıkları kaydedildi.

KATAR KONUSU ELE ALINDI


Açıklama metninde, "Liderler, Basra Körfezi bölgesinde barış ve istikrarın korunması adına uzlaşıcı kararların alınması amacıyla ilgili tüm taraflara diyaloğa geçme çağrısı yaptı. Ortadoğu'daki şiddetli krizin, terör tehdidiyle mücadele konusunda uluslararası toplumunun uyum içinde ve sıkı bir koordinasyon ile hareket etmesini gerektirdiği vurgulandı" ifadelerine yer verildi.