Dünya Putin 'Yolum uzun' deyip G20'den ayrıldı!

Putin 'Yolum uzun' deyip G20'den ayrıldı!

Paylaş
Putin 'Yolum uzun' deyip G20'den ayrıldı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avustralya'daki G20 zirvesinin ikinci gününde ortak kahvaltıyı pas geçip, 'Yolum uzun' diyerek ülkesine dönme kararı aldığını açıkladı

Avustralya’daki zirveden erken ayrılmasını “Yolum uzun” savunmasıyla izah eden Putin, “Bu konuda spekülasyon yapılmamasını rica ediyorum. Bu sabah G20 liderleri kahvaltısına katılmadım, ama orada Maliye Bakanı'mız bulunuyor. Beni buradan Vladivostok’a kadar dokuz saatlik uçuş bekliyor. Sonra Rusya’nın uzak doğusundan Moskova’ya kadar bir dokuz saat daha uçmam gerekecek. Ardından evime ulaşarak dört saat kestirdikten sonra pazartesi işbaşı yapmam lazım. G20 zirvesi ev sahibi Avustralya Başbakanı'na erken ayrılma gerekçemi anlattığımda anlayışla karşıladı” dedi.

SEBEP, BATILI LİDERLERİN SOĞUK DAVRANIŞLARI MI?

Rusya lideri Putin’in Batılı ülke liderlerinin soğuk davranışları yüzünden G20 zirvesinden erken ayrılacağı dün konuşulmaya başlanmıştı. Ancak Vladimir Putin’in Basın Danışmanı Dmitriy Peskov iddiaları “saçmalık” olarak tanımlayarak, Putin’in sonuna kadar kalacağını söylemişti.

Nerdun HACIOĞLU / HÜRRİYET

Haberin Devamı