Dünya PYD: ABD'ye gidip kendimizi anlatacağız

PYD: ABD'ye gidip kendimizi anlatacağız

Paylaş
PYD: ABD'ye gidip kendimizi anlatacağız

PKK'nın Suriye'deki kolu olarak kabul edilen Demokrat Birlik Partisi (PYD) Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye temaslarının ardından ABD'ye gidip 'kendilerini anlatacaklarını' söyledi

Türkiye’de temaslarda bulunan PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Suriye’de El Kaide bağlantılı El Nusra grupları ile çatışmalarını ve Amarika yönetimi ile ilişkileri konusunda Amerikanın Sesi Radyosuna konuştu.

Haberin Devamı

El Nusra grupları ile çatışmalarının süreceğini söyleyen Müslim, bu mücadelede Amerika ve demokrat kesimleri de yanlarında görmek istediklerini söyledi.

Kendileri ile çatışan grupların, "Kürtlerin kadınları ve malları helaldir" şeklinde fetvalar verdiğini ve bu zihniyetin bütün dünya tarafından bilinmesi ve tanınması gerektiğini söyleyen PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, "Biz bu zihniyette olanlarla mücadale ediyoruz. Amerika ve Avrupa şimdiye kadar bizim yanımızda yer almadı. Çok sayıda ölü ve yaralımız oldu şimdiye kadar kimseden bir ilaç bize ulaşmadı. Tam tersi ambargo altındayız buna rağmen herkes ile işbirliği yapmak istiyoruz" dedi.

'AMACIMIZI ANLATMAK İSTİYORUZ'

PYD lideri olarak Amerikalı yetkililerle görüşüp dertlerini ve amaçlarını anlatmak istediklerini söyleyen Eşbaşkan Salih Müslim, "Amerika’ya gelip derdimizi anlatmak istiyorum. Ama birileri Amerika ve Kürtlerin özel olarak Suriye Kürtlerinin bir araya gelmesini istemiyor.

Haberin Devamı

Niye El Kaide bağlantılı Nusra ile mücadale eden PYD’nin Amerikalı yetkilileri ile görüşmemize izin vermiyorlar. Anlam veremedim, özellikle Amerika’nın Suriye’ye bakan birimleri niye bunu engelliyor. Biz hiç bir zaman Amerika düşmanlığı yapmadık, Amerika halkına düşmanlık yapmadık. Tam tersine geleceğimizi Avrupa demokrasisinde görüyoruz. Biz Rojovada Müslaman ve Hıristiyanlarla birlikte yaşıyoruz" dedi.

Birileri PYD’nin Amerika ile ilişki kurmasını istemediğini söyleyen PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, şöyle konuştu:

'BİR ÇOK KONUDA AYNI FİKİRDEYİZ'

"Biz de şimdiye kadar Türkiye’nin, ABD ile ilişki kurmamızı istemediğini düşünüyorduk. Türkiye’ye gittik konuştuk amacımızı anlattık, baktık bir çok konuda onlarla aynı fikirdeyiz.

Geçmişte Türkiye’yi bizim hakkımızda yanlış bilgilendirmişler, şimdiye kadar bizi Türkiye’ye düşman gösterenler şimde aynısını ABD için yapıyorlar. Yüz yüze gelince birbirimize doğruları söylüyoruz. Bir birimizi daha iyi anlıyoruz. Amerika halkı bugüne kadar hep özgürlük istedi, özgürlük isteyenlere destek verdi. Bugün biz de özgürlük istiyoruz. Amerika’nın bizi tanımasını ve bizi tanımak için bize görüşme fırsatı vermesini istiyoruz. Amerika’ya düşmanlık yapanlar şimdi gelmiş bizim topraklarda, bizimle savaşıyor ama, Amerika’ya gitmemiz için bize vize bile verilmiyor. Bunu anlamış değiliz, ABD’li yetkililer ile görüşüp kendimizi ve amacımızı onlara anlatmak istiyoruz."

Haberin Devamı