Gündem 'Quasar İstanbul' inşaatında iş kazası

'Quasar İstanbul' inşaatında iş kazası

Paylaş
'Quasar İstanbul' inşaatında iş kazası

Yıkılan Likör Fabrikası'nın yerine inşa edilen 'Quasar İstanbul' inşaatında iş kazası meydana geldi. Olayda taşeron firmanın sahibi hayatını kaybetti

Şişli'de, eski likör fabrikasının yerine yapılan inşaatta iş kazası meydana geldi. 12. kattan zemine düşen Mehmet Akar hayatını kaybetti. Akar'ın inşaatta taşeron olarak çalışan şirketin sahibi olduğu ve şantiye ekibini teftişi sırasında hayatını kaybettiği açıklandı. Şişli'de, asansör kazasının meydana geldiği ve 10 işçinin hayatını kaybettiği inşaatın hemen yanında bulunan "Quasar İstanbul" inşaatında iş kazası meydana geldi. Mehmet Akar, 12. kattan zemine düşerek hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Basın mensupları kazanın olduğu yere yaklaştırılmazken, polis olay yerindeki inceleme yaptı.

Haberin Devamı

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA: TAŞERON FİRMANIN SAHİPLERİNDEN

Quasar İstanbul inşaatını gerçekleştiren Viatrans-Meydanbey ortak girişiminden kaza ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

İstanbul Mecidiyeköy’deki inşaat projemizde 17 Ekim 2014, Cuma günü (bugün) yaklaşık olarak saat 15:00’de Mekanik Proje Taşeronumuz olan Birleşim Mühendislik Isıtma ve Soğutma San. Ve Tic. Ltd. Şirketi’nin alt taşeronu olan “Akar Tic. – Latif Akar Ltd. Şti.” firma sahiplerinden Mehmet Akar, şantiye ekiplerini teftişi sırasında henüz tam olarak anlaşılamayan bir sebeple, muhtemelen şantiye inşatının 11. katından demir korkuluk ve pervazlarla güvenlik altına alınmış olan (50cm x 90cm genişliğindeki) bir şaft boşluğundan 5. Kat’a düşmek sureti ile vefat etmiştir. Olayı aydınlatmaya yönelik daha detaylı incelemeler, ilgili makamlarca henüz yapılmakta olup halen devam etmektedir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesine ve firmasına başsağlığı diler en derin üzüntülerimizi kamuoyu ile paylaşırız.

Haberin Devamı

startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer22344","22344","201410","22344-198753.jpg","1", "0","'Quasar İstanbul' inşaatında 1 kişi öldü!");

YANI BAŞINDA FACİA YAŞANMIŞTI

Aziz Torun’un şirketi Torunlar GYO’nun Mecidiyeköy’de yıkılan Ali Sami Yen Stadı’nın arazisine inşa ettiği Torun Center’da işçileri taşıyan asansör 32. kattan zemine çakılmış, 10 işçi feci şekilde can vermişti.

Torunlar GYO'nun Mecidiyeköy'deki rezidans inşaatı ve Quasar İstanbul'un inşaat alanı yan yana. Torunlar GYO Ali Samiyen Stadı'nın satılması sonrasında inşaa edilirken Quasar İstanbul da Likör Fabrikası arazisinin özelleştirilmesi sonrası inşaa ediliyordu.

Rezidans inşaatında iş güvenliğiyle ilgili asılan uyarı levhaları kameralara böyle yansıdı.