Dünya Rachel Corrie davası sonuçlandı

Rachel Corrie davası sonuçlandı

Paylaş
Rachel Corrie davası sonuçlandı

Hayfa mahkemesi, 2003 yılında Gazze'de düzenlenen Filistin yanlısı bir gösteri sırasında İsrail ordusuna ait bir buldozerin altında ezilerek can veren ABD'li aktivist Rachel Corrie'nin ailesinin açtığı davayı neticelendirdi

Mahkeme, İsrail devletinin, 23 yaşında hayatını kaybeden Corrie'nin ölümünden sorumlu olmadığına hükmetti. Olayı "üzücü bir kaza" olarak nitelendiren hakim Oded Gerşon, buldozeri kullanan askerin ve ordunun da ihmali olmadığını belirtti.

Hakim ayrıca, Corrie'nin ölümünün ardından ordu tarafından açılan soruşturmanın gereğince yürütüldüğünü ifade etti. Ordunun yürüttüğü soruşturma sonucunda buldozerin, Corrie'yi moloz yığının arkasında olduğu için görmesinin imkansız olduğuna kanaat getirilmiş ve hiçbir asker ya da yetkiliye ceza verilmemişti.

Bunun üzerine Corrie'nin ailesi de Mart 2010'da Hayfa mahkemesine başvurarak, İsrail devleti ve savunma bakanlığı aleyhinde sembolik olarak 1 dolarlık dava açmıştı.

Corrie, beraberindeki bir grup Filistinli aktivistle birlikte Mart 2003'te Refah'taki bir evin yıkımının engellenmesi için canlı kalkan oluştururken, İsrail ordusuna ait bir buldozerinde altında kalarak, feci şekilde can vermişti.

Haberin Devamı

Hürriyet