Dünya Rafsancani'den çok sert Yemen operasyonu açıklaması

Rafsancani'den çok sert Yemen operasyonu açıklaması

Paylaş
Rafsancani'den çok sert Yemen operasyonu açıklaması

İran DMTK Başkanı Rafsancani:"Suudi Arabistan öncülüğündeki hava harekatı, hatalı ve tehlikeli. Bu ülkelerin liderleri, 50 yıldır birkaç milyonluk Kudüs işgalcisine karşı etkili en küçük bir girişimde bulunmadı ancak şu anda bölgedeki Müslüman bir ülkeye karşı birleşti"

İran’da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Yemen’e yönelik hava harekatını "hatalı ve tehlikeli" olarak nitelendirdi. İran resmi ajansı IRNA’nın haberine göre Rafsancani, Yemen’de "Husilerin ilerleyişini durdurmak" amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan "Kararlılık Fırtınası" operasyonunu kınadı.

Haberin Devamı

"ATEŞLE OYNAMAYA BAŞLADILAR"

"Suudi Arabistan öncülüğündeki hava harekatı, hatalı ve tehlikeli" diyen Rafsancani, "Maalesef bazı bazı Arap ülkeleri, Yemen’i asılsız iddialarla rastgele bombalıyor. Aslında, ateşle oynamaya başladılar. Bu da bölgenin gerilimine, güvensizliğine ve onlarca sivilin ölümüne neden olacak" değerlendirmesinde bulundu.

"50 YILDIR KUDÜS İŞGALCİLERİNE KARŞI SESLERİ ÇIKMIYOR"

Rafsancani, "Bu ülkelerin liderleri, 50 yıldır bir kaç milyonluk Kudüs işgalcisine karşı etkili en küçük bir girişimde bulunmadı ancak şu anda bölgedeki Müslüman bir ülkeye karşı birleşti" ifadesini kullandı. Yemen’de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi’nin, Aden’i "geçici merkez" ilan etmesi ve bazı ülkelerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki açıklamalarının ardından Husiler, Aden’e doğru harekete geçip, kentteki bazı stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti.

Haberin Devamı

Hadi yönetiminin üst düzey yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının ardından Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekatı başlatmıştı. Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı sıra Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır da katılıyor.

AA