Antalya Rafting botları Köprülü Kanyon'u renklendirdi

Rafting botları Köprülü Kanyon'u renklendirdi

Paylaş
Rafting botları Köprülü Kanyon'u renklendirdi

Rafting botları Köprülü Kanyon'u renklendirdi

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA)- ANTALYA Manavgat'taki Köprülü Kanyon'a, hafta sonu rafting yapmak için gelen yerli ve yabancı turistler yoğunluk oluşturdu.

Manavgat'ta, macera ve adrenalin severlerin vazgeçilmez durakları arasında yer alan Köprülü Kanyon'da hafta sonu yoğunluğu yaşandı. Yerli ve yabancı turistler, kanyondan akan Köprüçay'ın soğuk suyunda rafting yapmanın tadını çıkardı. Yaz kış 5 derece olan suda rafting botlarını kullanan turistler, bir yandan spor yaptı bir yandan da akıntı nedeniyle oluşan dalgalar arasında heyecanlı anlar yaşadı. Kimi zaman durgunlaşan suda ilerleyen, kimi zaman da akıntı nedeniyle çağlayan suyun içinde adrenalin dolu eğlencenin tadını çıkaran turistler, mola noktalarında da kanyon suyunda yüzerek serinledi.

Rafting botlarının turistlerle dolup taştığı Köprülü Kanyon'u, Rus turistlerin yanı sıra Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen turistler tercih ediyor. Rafting yapmak isteyen turistler, profesyonel rehberlerin yardımıyla rotada ilerliyor. Köprülü Kanyon'un farklı noktalarında akıntıların oluşturduğu dalgaların arasından sıyrılarak girdapları aşan turistler, yaşadıkları anları muhteşem olarak adlandırıyor. 7- 10 kilometre arasında değişen rafting parkuru üzerindeki mola istasyonları ise kürek çekmekten yorgun düşen turistlere dinlenme imkanı sağlıyor.

Rafting işletmecisi Necmi Aksu, 1 Temmuz'dan sonra yoğunluğun her geçen gün arttığını belirterek, bölgede günde 2 bine yakın botun suya giriş yaptığını söyledi. Yabancı turistlerin yanı sıra yerli turistin de kanyona ilgi gösterdiğini anlatan Aksu, "Antalya için Köprülü Kanyon çok önemli bir destinasyon. Buradaki doğal güzellikleri gören turistler hayran kalıyor. Bir kere rafting yapan, bir sonraki tatil programına raftingi mutlaka dahil ediyor. Çünkü burada aradığı her şeyi buluyor. Eğlenceli bir gün geçiriyor, kanyon suyunda serinliyor, bol bol eğlenip adrenalin dolu bir gün yaşıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı