Spor Raftinge terör engeli

Raftinge terör engeli

Paylaş
Raftinge terör engeli

Türkiye'nin önde gelen rafting parkurları arasında bulunan Sansa Deresi'nde 2015 yılı sezonunun, terör olayları nedeniyle sönük geçtiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Karasu Nehri’nin Üzümlü ilçesinden geçen kolu 47 kilometrelik Sansa Deresi, Türkiye’nin önemli rafting parkurları arasında bulunuyor.

Ancak parkurun Erzincan-Tunceli sınırında yer alması ve Tunceli’de yaşanan terör olayları dolayısıyla rafting severler, bu yıl parkurdan uzaklaştı.

Bölgede faaliyet gösteren spor kulüplerinin yöneticileri, Tunceli sınırındaki parkurda terörle ilgili durum bulunmadığını belirterek, rafting severlerin ilgisini yeniden çekmeye çalışıyor.

Bölgenin terörle anılmasını istemeyen Üzümlüspor, Üzümlü Belediyespor ve Erdoğaspor kulüpleri, son olarak Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar ve Gümüşhane’nin Torul Kaymakamı Hakan Kafkas’ın katıldığı etkinlik düzenledi.

İki rafting botu ile rafting yapan katılımcılar, Sansa’nın azgın sularında heyecan dolu dakikalar yaşadı.

"İnsanlar gönül rahatlığıyla gelsin ve rafting yapsın"

Üzümlüspor Başkanı Hasan Keleş, son zamanlarda yaşanan terör olayları dolayısıyla bölgenin adının terörle anıldığına dikkati çekerek, "Birçok rafting etkinliğimiz terör nedeniyle iptal oldu ama burası gerçekten elverişli, emniyet açısından herhangi sıkıntı yok. İnsanlar gönül rahatlığıyla gelsin ve rafting yapsın" diye konuştu.

Üzümlü Kaymakamı Fatih Acar da Sansa Deresi’nin Türkiye’deki sayılı parkurlardan biri olduğuna işaret ederek, "Rafting yapmaktan büyük mutluluk duydum. Burası doğa yönünden muhteşem bir yer, Türkiye’de rafting sporunun yapılabileceği en güzel alanlardan biri. Bu spora gönül veren herkesi, buraya bekliyoruz. Umarım buraya gelen herkes raftingi dener ve raftingi burada geliştirebiliriz" ifadesini kullandı.

Etkinliğe katılanlardan Sami Hantik ise ilk defa Sansa Deresi’nde rafting yaptığına değinerek, "Su çok iyiydi. Çok dalgalı yerleri var. Arkadaşlar da yardımcı oluyor. Bence gelip herkesin görüp, denemesi lazım" diye konuştu.

YAKUP BAKAR - BARIŞ YALÇINKAYA - AA

Haberin Devamı