Gündem Rahip Brunson’ın Mormon Kilisesi bağlantısının detayları! Mormonlar kimdir?

Rahip Brunson’ın Mormon Kilisesi bağlantısının detayları! Mormonlar kimdir?

Paylaş
Rahip Brunson’ın Mormon Kilisesi bağlantısının detayları! Mormonlar kimdir?

Rahip Brunson’ın Mormon Kilisesi üyeleri ile bağlantısı olduğu iddiası sonrası gözler gizemli tarikat Mormonlara çevrildi. Mormonlarla ilgili araştırma yapan Ramazan Kurtoğlu, gizemli tarikat ile FETÖ arasında derin bağlar olduğunu söyledi.

Andrew Brunson hakkında hazırlanan 52 sayfalık iddianamede gizli tanık “Dua”nın, Mormon Tarikatı’na yönelik iddialarından sonra söz konusu inanç grubunun Türkiye’deki çalışmaları merak konusu oldu. Amerika’da 1830 yılında “Tanrı’nın tek ve gerçek kilisesi” iddiasıyla ortaya çıkan Mormonlar’ın ilk peygamberi Joseph Simith, kutsal metinleri ise Mormon Kitabı olarak kabul ediliyor. Bu inanç grubuna mensup kişilerin Türkiye’deki sayıları net olarak bilinmezken, bazı çevrelerin iddiası Mormonlar’ın hem ABD, hem da Türkiye’de FETÖ’cülerle istihbarat paylaşımında bulunduğu yönünde.

Haberin Devamı

KİLİSELERİ LEVENT'TE

Milliyet'ten Mert İnan'ın haberine göre; Mormonlar, Türkiye’deki dini ritüellerini İstanbul Levent’te bulunan Mormon Kilisesi’nde sürdürürken, tanıtımlarını ise facebook ve internet üzerinden yürütüyorlar. Kutsal metin sayılan Mormon Kitabı, isteyenlere ücretsiz olarak gönderiliyor. Grubun Türk Bayrağı ve Atatürk’ü amaçları için kullandıkları dikkatlerden kaçmıyor. ‘Mormonum.Org’, Facebook’ta ise ‘Mormonum’ hesapları üzerinden taraftar toplamaya çalışan dini oluşum “lds.org” adlı internet adresi üzerinden de faaliyet yürütüyor. Mormonlar üzerine araştırma yapan uzmanlar Milliyet’e çarpıcı bilgiler verdi.

‘FETÖ İLE DERİN BAĞLANTILARI VAR'

İstanbul Aydın Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Ramazan Kurtoğlu; Mormonlar’ın Türkiye’ye yönelik sözde Ermeni soykırımı kampanyası yürüten diaspora kuruluşlarına maddi destekte bulunduğunu, Mormonlar’ın gizli yol haritalarının, Türkiye’ye zarar verir nitelikte olduğunu, İstanbul’da FETÖ’nün ışık evleri gibi, çok sayıda kilise ev yapılanması olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Kurtoğlu, Mormonlar’ın Evanjelistler’den sonra Türkiye’de gizli faaliyet yürüten ikinci hareket olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Bu dini oluşum kendisini kayıp iki İsrail kabilesinden biri olarak kabul ediyor. Mormonların, Utah, San Diego ve Şikago’da devasa ibadethaneleri var. Kendilerini Hristiyan, Yahudi olarak sayıyorlar. Türkiye’ye yönelik çok ciddi anti Türk- İslam anlayışları var. Şanlıurfa’dan Antalya’ya kadar olan bölgeyi kendilerine vaat edilmiş toprak görüyorlar. Katolik ve Ortodoks Hristiyanlar bu inanç grubundan rahatsız. Mormonlar, Amerikan çöllerinde yetişen Jasua ağacını kutsal sayıyor. Amerikan Kongresi’nde 5 Mormon te>

Rahip Brunson (ortada)

'İSTİHBARAT PAYLAŞIMI YAPIYORLAR'

Araştırmacı yazar Erhan Altunay ise Mormonlar’ın Türkiye’de ciddi para akışına sahip olduğunu iddia ederek, “Her ülkede olduğu gibi Türkiye’de bu para akışını kontrol eden bir takım kişiler var. Mormon kitabı ücretsiz olarak dağıtılıyor. Mormonlar, Türkiye’de faaliyet yürüten kapalı bir grup. Ancak Hristiyan Amerikanlar bile sapkın inançları olduğu gerekçesiyle Mormonlar’a tepki gösteriyor. Bu oluşum FETÖ ile hem ABD, hem Türkiye’de dirsek teması ve istihbarat paylaşımında bulunuyor. FETÖ neye hizmet ediyorsa Mormonlar’da aynı gücün temsilcileri. FETÖ’nün dinlerarası diyalog söylemiyle yola çıktığı tarihten bu yana Mormonlar ile ilişki halinde” ifadelerini kullanıyor.

Haberin Devamı