Siyaset Rahşan Ecevit'ten Meclis'te başörtüsü tepkisi
Paylaş
Rahşan Ecevit'ten Meclis'te başörtüsü tepkisi

Eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başörtüsüyle girmesine tepki gösterdi

Hayatını kaybeden eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, 29 Ekim'de Ak Partili 4 kadın milletvekillerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne başörtüsüyle girmesine tepki gösterdi .

Haberin Devamı

"ASLINDA KONU KAPANMADI"

Konuya ilişkin yazılı bir açıklama yapan Rahşan Ecevit, dört türbanlı hanım milletvekilinin Meclis Genel Kurulu'na hiçbir sorun çıkmadan katılmasıyla türban konusunun artık kapanmış olduğunun üst düzey yetkililer tarafından belirtildiğini ifade etti. "Aslında konu kapanmamıştır." diyen Ecevit, şöyle devam etti:

"Aksine bu durumun kamuda emsal teşkil edeceği, dolayısıyla mahalle baskısı yaratacağı, ki şimdiden başlamıştır, kadına karşı şiddeti, özellikle hayatlarını şekillendirme aşamasında olan kız çocuklarına tercih hakkı tanımaması gibi sorunları da tırmandıracağı için aile faciaları yaşanacaktır ."

BÜLENT ECEVİT "BU KADINA HADDİNİ BİLDİRİN" DEMİŞTİ

1999 seçimlerinde Fazilet Partisi'nden milletvekili seçilen Merve Kavakçı, başörtüsüyle TBMM Genel Kurulu'na girmişti. Kavakçı'nın bu haliyle girmesi, seçimlerden birinci parti olarak çıkan DSP tarafından çok sert tepkiyle karşılanmıştı. DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit, Meclis kürsüsüne çıkarak "Bu kadına haddini bildirin" diyerek milletvekillerini provoke etmiş, milletvekilleri de ayağa kalkarak Kavakçı'ya protesto etmeye başlamıştı. Kavakçı'nın Genel Kurulu'u terk etmesiyle gerilim sona ermişti.

Haberin Devamı