Bilim - Teknoloji Rakiplerini kıskandıracak!
Paylaş
Rakiplerini kıskandıracak!

Çok özel ekranı sayesinde pil ömrü rakiplerini katlayan akıllı saat, çok yakında satışa çıkıyor!

İşlemci üreticisi Qualcomm'un geçen sene piyasaya sürdüğü akıllı saat Toq, çok başarılı olmasa da firmanın özel teknolojilerini göstermesini sağlamıştı.

Saatin öne çıkan özelliklerinden biri, LCD'lere göre çok daha az enerji harcayan, tam renkli, güneş altında rahatça okunabilen Mirasol ekranıydı. En iyisi ise saatin tek şarjla 5 güne kadar açık kalabilmesiydi.

Qualcomm, neredeyse bir yıl sonra Timex'in ilgisini çekmeyi başarmış görünüyor. İki firma, Toq ile aynı kalıbı kullanan yeni bir fitness özellikli akıllı saat tanıtmayı planlıyorlar. Timex IRONMAN ONE GPS+ adlı saat, telefona ihtiyaç duymadan çalışabilen, bir hepsi-bir-arada fitness cihazı. Saat, üzerindeki mobil yonga sayesinde veri bağlantısı kurabiliyor ve kendi başına çalışabiliyor.

Timex IRONMAN ONE GPS+'in özellikleri şöyle listelenmiş:

- 1.5 inç 288 x 192 piksel Mirasol ekran,

- 4GB dahili depolama,

- GPS ve 50 metreye kadar suya dayanıklılık,

- Müzik çalıcı,

- Bluetooth,

- 72 saat bekleme süresi, GPS ve veri bağlantısı açıkken 8 saat; GPS, veri bağlantısı ve müzik çalıcı kullanımdayken 4 saat kullanım süresi.

ABD'li sağlayıcı AT&T'nin bir yıllık veri hizmetiyle dağıttığı saat, bir akıllı telefon yerine geçmeyecek olsa da, kendi başına çalışabildiği için ona olan ihtiyacınızı bazı zamanlarda ortadan kaldırabilecek. Sonbaharda piyasaya sürülecek olan telefonun fiyatı 399.95 dolar olacak.

Resimlerle: 21 akıllı saat ve fitness bandı!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı