Gündem Rakka'da flaş gelişme! SDG, DEAŞ'a saldırı başlattı

Rakka'da flaş gelişme! SDG, DEAŞ'a saldırı başlattı

Paylaş
Rakka'da flaş gelişme! SDG, DEAŞ'a saldırı başlattı

SDG, DEAŞ'ın kontrolünde bulunan Rakka'nın doğusundaki bir mahalleye ve kuzeydeki askeri üsse saldırı başlattı. Son dakika gelişmesi olarak Fransız haber ajansı AFP, SDG'nin, DEAŞ'ın sözde başkenti Rakka'nın doğusundan kente girdiğini duyurdu


İngiliz Reuters haber ajansının Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına dayanarak verdiği habere göre, Amerikan destekli Suriye Demokratik Güçleri (SDG) bu sabah şafakla birlikte, DEAŞ'ın elindeki Rakka'nın doğusunda bulunan El Meşleb mahallesine ve kentin kuzeyinde yine aynı terör örgütünün kontrolünde bulunan bir askeri üsse saldırı başlattı.


BAŞBAKAN YILDIRIM: ABD BİLGİLENDİRMİŞTİ


Başbakan Binali Yıldırım, önceki gün yaptığı açıklamada, Rakka operasyonun 2 Haziran gecesi başladığını ve ABD hükümetinin Türkiye'yi bu konuda bilgilendirdiğini söylemişti.


SDG'NİN OMURGASINI YPG OLUŞTURUYOR


İçinde Arapların da bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) omurgasını YPG oluşturuyor. Türkiye, YPG'yi PKK'nın bir uzantısı ve bir terör örgütü olarak kabul ediyor.


SURİYE: 12 KİŞİ ÖLDÜ


Suriye resmi haber ajansı SANA'nın iddiasına göre, Amerika öncülüğündeki koalisyon tarafından Rakka'nın kuzeyine düzenlenen hava saldırılarında, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 kişi öldü.


HALK FIRAT ÜZERİNDEN KAÇIYOR


Bölgede yaşayan halkın, geniş çaplı olması beklenen SDG saldırısı öncesinde bot ve teknelerle Fırat Nehri'nin karşı tarafına geçmeye çalıştığı belirtiliyor.

SDG: SAVAŞ ÇOK ŞİDDETLİ GEÇECEK


SDG'nin sözcülüğünü yapan Telal Sillo, Rakka saldırısında ABD önderliğindeki koalisyonun 'çok büyük rolü' olduğunu belirtirken, "DEAŞ sözde başkentlerini korumak için ölmeyi göze alacağından, savaş çok şiddetli geçecek" dedi.

Rakka'yı DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun pazartesi günü başladığını söyleyen, Sillo Reuters'a yaptığı açıklamada, Rakka'ya yönelik saldırının kentin doğu, batı ve kuzey yönlerinden başlatıldığını kaydederken, "Rakka gençlerini de yaşadıkları toprakları özgürleştirmek için güçlerimize katılmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Koalisyon güçlerinin hava ve kısma olarak kara desteği ile Rakka kent merkezi ve çevresini DEAŞ’tan temizlemek için 5 Kasım 2016 tarihinde, ’Fırat’ın Gazabı’ adı ile operasyon yapmış ve operasyon kapsamında şimdiye kadar Rakka’nın çevresindeki önemli yerleşim birimlerini ve barajları DEAŞ’tan geri almıştı.


Başbakan'dan flaş Rakka operasyonu açıklaması!