Dünya Rakkalılardan PYD'ye tepki

Rakkalılardan PYD'ye tepki

Paylaş
Rakkalılardan PYD'ye tepki

"Rakka Sivil Hassasiyet Konseyi", terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Ayn İsa bölgesinde sözde meclis kurmasına tepki gösterdi.

Şanlıurfa'da yaşayan Rakkalı sığınmacılar, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Ayn İsa bölgesinde sözde meclis kurmasına tepki gösterdi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve "Rakka Sivil Hassasiyet Konseyi" adı altında bir araya gelen Rakkalılar, bir otelde basın toplantısı düzenledi.

Burada okunan bildiride, PYD'nin Tel Abyad'ın güneyindeki Ayn İsa beldesinde sözde meclis kurduğu belirtildi.

Rakka ve bölgesinin Araplardan oluştuğu ifade edilen bildiride, terör örgütünün burada bir oluşuma girmesinin kabul edilemeyeceği kaydedildi.

PYD'nin bölgedeki halkı silah zoruyla sindirmeye çalıştığına işaret edilen bildiride, olası Rakka operasyonunda bölgenin Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bırakılması gerektiği belirtildi.

Toplantıya katılan Suriye Türkmenleri Derneği Başkanı Ekrem Dede, gazetecilere yaptığı açıklamada, terör örgütü PYD'nin sözde meclis kurmasının, bölgedeki Arap, Kürt ve Türkmenler arasında çatışmaya neden olacağını söyledi.

Bölgenin Suriye geçici hükümeti ve ÖSO'nun denetiminde olması gerektiğini dile getiren Dede, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok bölgesine düzenlediği hava harekatının da yerinde bir hamle olduğunu sözlerine ekledi.

AA

Haberin Devamı