Ramazan ayı hazırlığı nasıl yapılır?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftarda ve sahurda pratik yemekler hazırlamak istiyorsanız Ramazan öncesi ne gibi hazırlıklar yapılır bilmekte fayda var. Eğer siz de Ramazan hazırlığı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ramazan ayı hazırlığı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın. posta.com.tr / busra.akkaya@posta.com.tr

20 Nisan 2020, Pazartesi 15:00 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Ramazan ayında yeme ve içme düzeni değiştiği için önceden hazırlık yapmak sofra hazırlarken büyük kolaylık oluyor. Eğer sizde Ramazan hazırlığı nasıl yapılır merak ediyorsanız "Ramazan hazırlığı nasıl yapılır" haberimize bir göz atın.

Ramazan hazırlığı nasıl yapılır?

Yufka

Yufka

Evde yufkaları önceden hazırlayıp buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Kullanacağınız miktarda çıkartıp tava da ısıtabilir ya da yufka böreği yapabilirsiniz. Böylece sahurda büyük kolaylık olur.


Mantı

Mantı

Türk toplumunun olmazsa olmaz yiyeceklerinden mantı, önceden hazırlandığında Ramazan ayında size büyük kolaylık sağlar. Evde oldukça fazla mantı hazırlayıp porsiyonlara bölün ve buzdolabının buzluk bölümde saklayın. Kullanacağınız zaman gerekli porsiyon kadarını çıkartırsınız. 


Erişte

Erişte

Erişte ister makarna gibi sade tüketebileceğiniz isterseniz de çorba veya yemeklerin içinde değerlendirebileceğiniz bir besin. Evde erişte hazırlamaksa oldukça basit.

Kuru baklagiller

Kuru baklagiller

Hemen hemen her evde belirli sürelerde nohut yemeği ya da kuru fasulye yemeği yapılır. Ramazan ayında da kuru baklagiller hayatı kolaylaştıran besinler arasında yerini alıyor. Önceden ıslatıp haşladığınız kuru baklagilleri buzlukta saklayıp yemeğini yapacağınız gün hızlıca kullanabilirsiniz. Böylece zamandan tasarruf etmiş olursunuz.


Ekmek

Ekmek

Eğer ekmek tüketmeyi seviyorsanız ve ekmek stoğu nasıl yapacağınızı düşünüyorsanız, istediğiniz miktarda ekmek alın ve buzluğa atın. Kullanacağınız zaman fırında ya da mikrodalga da ısıtıp tüketiniz. 


Artan ekmekler

Artan ekmekler

Ramazan ayında yemek yenilen saatler sınırlı olduğu için artan ekmekleri ne yapacağım diye düşünüyorsanız size alternatif sunabiliriz. Artan ekmekleri küp küp kesip kurutursanız çorba üzerine kıtır ekmek olarak kullanabilirsiniz. Başka bir alternatif ise sahurda yumurtalı ekmek oldukça güzel bir seçenek olacaktır. 


Süt ve süt ürünleri

Süt ve süt ürünleri

Ramazan atı boyunca süt ve süt ürünleri tüketmenizi sağlınız açısından oldukça önemli. Stok yapması biraz zor olan süt ve süt ürünleri alırken son kullanma tarihine dikkat edin. 


Salata

Salata

Ramazan ayında sindirim siteminizin düzenini bozmamak için her iftarda muhakkak salata yemeğe özen gösterin. Manavdan alacağınız salatalık malzemeleri eve geldiğinizde iyice yıkayın ve kurumasını sağlayın. Kurumuş salata malzemelerinin hepsini doğrayıp saklama kabıyla buzdolabında saklayın. Hergün kullanacağınız kadar malzeme alıp yağ, tuz ve limon dökerek salatanızı 1 dakika da hazırlayabilirsiniz. 


Ev temizliği

Ev temizliği

Ramazan başlamadan önce dip köşe ev temizliği yapmanız Ramazan'da oruç tutarken daha az yorulmanızı sağlayacak. Oruçluyken yeterince efor sarf edemeyebilirsiniz. Bu nedenle günlük temizliğinizi daha pratik bir şekilde yapabileceğiniz temizlik ürünleri tercih edin. 

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Karantinada evde alınabilecek önlemler hayat kurtarabilir