Ramazan ayı için hafif tatlı önerileri

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birçok kişi orucunu açtıktan sonra yiyeceği tatlının hayalini kuruyor. İftarda sizi rahatsız etmeyecek tatlı tarifleri arıyorsanız "Ramazan ayı için hafif tatlı önerileri" haberimiz tam size göre olacak.

25 Nisan 2020, Cumartesi 16:11 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Meyveli tartolet tarifi

Meyveli tartolet tarifi

Tartolet malzemeleri

Tartolet hamuru için

  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı kaşığı Tozu
  • 1 paket vanilya
  • 150 gram tereyağı

Tartolet kreması için

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Tartolet yapılışı

İlk olarak hamuru yoğurup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendiriyoruz. Daha sonra hamuru yarım cm kalınlığında açıp, istediğimiz büyüklükte daireler kesip, bu daireleri cupcake kalıbımıza veya küçük kek kalıplarına yerleştiriyoruz ve tabanını çatalla deliyoruz. 180 derece önceden ısınmış fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Diğer yanda tüm malzemeleri karıştırıp çırparak kremayı hazırlıyoruz. Piştikten sonra labneyi ilave edip mikserle biraz daha çırpıyoruz. Fırından çıkardığımız tartlarımızın içini kremayla doldurup, üzerini meyvelerle süslüyoruz. Tartoletlerimiz bekleyecekse, meyvelerin üzerine hazır satılan tart jolesinden sürebilirsiniz.


Galeta unlu tatlı tarifi

Galeta unlu tatlı tarifi

Galeta unlu tatlı malzemeleri

  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı ceviz içi (ince çekilmiş)
  • Yarım çay bardağı hindistan cevizi

Galeta unlu tatlı muhallebisi için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 kahve fincanı tam buğday unu
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Galeta unlu tatlıyı süslemek İçin:

  • 1/2 su bardağı hindistan cevizi

Galeta unlu tatlı şerbeti İçin:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 2 damla limonun suyu

Galeta unlu tatlı yapılışı

İlk olarak kek hazırlanır. Keki hazırlamak için şeker ve yumurta iyice çırpılır. Daha sonra içerisine sıvı yağ, galeta unu, ceviz, Hindistan cevizi, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Hazırlanan karışım dibi iyice yağlanmış kare veya dikdörtgen bir cam kalıba dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencerede güzelce karıştırıp ocağa alın. Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 5 dakika daha kaynatın. Bu arada içine limon suyu ilave edin. Biraz daha kaynadıktan sonra kenara alın ve soğutun. Muhallebiyi hazırlamaya başlayın. Süt, un, şeker ve nişastayı bir tencereye alıp güzelce karıştırın. Ocağın altını açın ve kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kaynayıp koyulaşınca vanilyayı ekleyin. Altını kapatıp ılımasını bekleyin. Ilıyan muhallebinin içerisine toz krem şanti ekleyip mikser yardımı ile iyice çırpın. Kek piştikten sonra fırından alın ve kek sıcakken üzerine soğumuş şerbeti dökün. Kek şerbeti emince muhallebiyi üzerine eşit bir şekilde yayın. Servis ederken üzerini süslemeyi unutmayın.


İstiridye tatlısı tarifi

İstiridye tatlısı tarifi

İstiridye tatlısı malzemeleri

İstiridye tatlısı şerbeti için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3. 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

İstiridye tatlısı hamuru için

  • 250 gram oda ısısında bekletilmiş tereyağı ve ya margarin
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 su bardağı kadar un

İstiridye tatlısı yapılışı

Şerbeti için su ve şekeri tencereye alıp şeker eriyene kadar karıştırın üzerine limon suyu koyup kaynatın ve soğumaya bırakın. Yoğurma kabına un dışında malzemeleri alıp karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Çay bardağının ağzıyla aynı yerden başlayarak istiridye kabuğu şeklini verin. Tepsiye dizin yağlamaya gerek yok. Tamamlanan tatlıyı önceden ısıtılmış 180 derecede pişirin. Fırından yeni çıkmış tatlıyı 3-5 dk dinlendirin sonra şerbetin tamamını döküp çekmesini bekleyin.


Pavlova tarifi

Pavlova tarifi

Pavlova malzemeleri

  • 4 adet yumurtanın akı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı vanilya ekstresi 
  • 1 çimdik tuz  

Pavlova kreması için;

  • 1 paket krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri 

Pavlova süslemek için;

  • Çilek
  • Antep Fıstığı
  • Orman Meyvesi
  • Böğürtlen
  • Frambuaz

Pavlova yapılışı

Fırını 150 dereceye ayarlayıp ısıtın. Fırınınız ısınırken, yumurta aklarını ve tuzu bir kaba alıp çırpmaya başlayın. Önce yavaş sonra hızlı bir şekilde çırpın ve çırpma işlemini kar görüntüsüne ulaşana kadar sürdürün. Kar gibi olan ve yoğunlaşan yumurta akını çırpmayı sürdürürken şekeri ekleyin ve şekerler iyice eriyene kadar çırpmaya devam edin. Şekeri tek seferde değil de birkaç parça halinde dökerseniz daha hızlı eriyebilir. Nişasta, sirkeyi ve vanilyayı ekleyin. Karıştırma işlemi için spatula kullanın ve alttan üste doğru karıştırarak malzemelerin birbirlerine geçmesini sağlayın. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ince bir tabaka oluşturacak şekilde yağlayın. Karışımı tepsiye dökün ve yuvarlak bir görüntü alacak şekilde yayın. Tepsinin ortasındaki karışımı kenarlara doğru dağıtın ve orta bölgenin biraz çukurlaşmasını sağlayın. Tatlı kabarmayacağından fırından çıktığında da aynı boyutla karşılaşabilirsiniz. Tepsiyi fırının alt rafına koyun ve ısıyı 120 dereceye düşürün. 1 saat 15 dakika kadar pişirin. Pişme işlemi sonlanınca fırını kapatın ve soğuyana kadar fırından çıkarmayın. Ani ısı değişiklikleri tatlının kırılmasına sebep olabilir. Soğumasını beklerken, dolaptan çıkardığınız soğuk kremayı alın ve pudra şekeri ile birlikte derin bir kapta iyice çırpın. Tatlının tabanı tamamen soğuduktan sonra kremayı üzerine dikkatli bir şekilde yayın. Dilediğiniz meyvelerle süsleyebilirsiniz.


Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek tarifi

Ispanaklı kek malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram ıspanak
  • 1 adet damla sakızı

Ispanaklı kek üzeri için (isteğe bağlı):

  • 2 paket toz krem şanti
  • 1 su bardağından biraz fazla süt

Ispanaklı kek yapılışı

Yumurta ve koz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın. Yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Ispanağı, damla sakızını ve sütü mutfak robotundan geçirin. Elde ettiğiniz karışımı kek harcına ilave edin. Elenmiş un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında ortalama 35 - 40 dakika pişirin. Pişen keki servis tabağına çıkartın. Krem şanti eklemek istiyorsanız krem şantiyi hazırlayın ve buzdolabında bekletin. Kek soğuyunca üzerini krem şantiyle kaplayıp servis edebilirsiniz.


Şerbetli irmik tatlısı tarifi

Şerbetli irmik tatlısı tarifi

Şerbetli irmik tatlısı malzemeleri

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1, 5 su bardağı irmik
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karbonat yada 1 paket kabartma tozu

Şerbeti irmik tatlısı şerbeti için :

  • 3 su bardağı şeker
  • 3, 5 su bardağı su
  • 5-6 damla limon suyu

Şerbetli irmik tatlısı tarifi yapılışı

İlk olarak şerbeti hazırlayın. Bu tarz tatlılarda şerbet ılık keki sıcak iken şerbeti dökülür. Karıştırma kabına yumurtaları alın ve 2 dakika mikser ile çırpın. Şekeri ilave edip 5 dakika daha çırpın ve diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Yağlanmış cam dikdörtgen tepsiye harcı dökün ve önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Fırından çıkan kek 3 dakika dinlendikten sonra ılık şerbeti sıcak kekin üzerine dökün ve çekmesini bekleyin. Servis ederken üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

İncirli ekmek kadayıfı tarifi

İncirli ekmek kadayıfı tarifi

İncirli ekmek kadayıfı malzemeleri

  • 3 adet orta boy yumurta 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 çay bardağı süt 
  • 1 su bardağı un (Silme) 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 paket vanilya 

Şerbeti için

  • 2.5 su bardağı toz şeker 
  • 3 su bardağı su 

Muhallebisi için 

  • 1 çay bardağı toz şeker 
  • 2 çay bardağı un 
  • 1.5 litre süt  
  • 1 çay bardağı rendelenmiş Hindistan cevizi 
  • 1 paket vanilya 

İncirli ekmek kadayıfı üzeri için

  • 6-7 adet taze incir 
  • 2-3 yemek kaşığı file badem veya file Antep fıstığı

İncirli ekmek kadayıfı yapılışı

Yumurtaları toz şekerle birlikte iyice çırpın. Sütü, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Hazırladığınız hamuru yağlı kağıt serilmiş orta boy, kare fırın kabına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Şerbeti için, toz şekeri tencereye alın. Orta ateşte, koyu karamel rengini alana dek eritin. Şeker eriyince sıcak suyu ilave edin. Sıvı ve homojen bir kıvam olunca ocaktan alın. Muhallebisi içini toz şekeri, unu, sütü başka bir tencereye alın. Orta ateşte, sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Vanilya ile rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyip birkaç taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Arada bir çırpma teliyle karıştırarak kabuk bağlamadan ılınmasını sağlayın. Fırında pişirdiğiniz ekmek hamuru soğuyunca tırtıklı bir bıçak yardımı ile enine ikiye keserek 2 dilim elde edin. Bir dilimini tekrar fırın kabının içine veya aynı boyutlarda kelepçeli bir kalıbın içine yerleştirin. Üzerine ılık şerbetin 1/3’ünü kepçe yardımı ile dökün. Şerbeti birkaç dakika kadar emince üzerine hazırladığınız muhallebinin yarısını dökün. Üzerine diğer katı yerleştirip, kalan şerbeti dökün. 10 dakika bu şekilde bekletin. En son kalan muhallebiyi dökün, mini kayık şeklinde kestiğiniz incirleri de dekoratif bir şekilde muhallebinin üzerine dizin. En son kalan şerbetinden 1-2 yemek kaşığı kadar döküp, file badem veya file Antep fıstığı serpin. Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.


Kedidilli tiramisu tarifi

Kedidilli tiramisu tarifi

Kedidilli tiramisu malzemeleri

  • 1 paket kedidili bisküvi

Bisküvileri ıslatmak için:

  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı kahve

Kedidilli tiramisu kreması için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri

Kedidilli tiramisu üzeri için:

  • 2 yemek kaşığı kakao

Kedidilli tiramisu yapılışı

İlk olarak krema hazırlanır. Orta boy tencereye un, yumurta sarısı, şeker ve vanilya koyun. Üzerine sütü azar azar ekleyin ve karıştırın. Kıvamı iyice koyulaşana kadar karıştırarak pişirmeye devam edin. Kıvam aldığında ocağı kapatın. İçerisine labne ilave edin ve mikser yardımıyla pürüzsüz olana kadar çırpın. Tekrar ocağa alın ve birkaç dakika daha bu şekilde pişirin. Altını kapatarak soğumaya bırakın. Bir kasenin içine su, şeker ve kahveyi alın, iyice karıştırın. 40×40 ebatlarındaki tepsiye, tepsiyi kaplayacak şekilde bisküvileri dizin. Bisküvilerin üzerine hazırladığımız karışımı azar azar kaşık ile dökün ya da bisküvileri bu karışıma batırıp çıkarın ve tepsiye dizin. Kremanın yarısını tepsiye dizdiğimiz bisküvilerin üzerine döküp, bir kaşık yardımıyla eşit miktarda dağıtın. Islatılmış bisküvilerin geriye kalanından bir kat daha çıkın. Üzerini kremanın geriye kalanıyla iyice kaplayın. Buzdolabından en az 4 saat bekletin. Servis etmeden önce tiramisunun üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao serpin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER "İftara ne pişirsem" diyenlere iftar menüsü (25 Nisan 2020)