Ramazan Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk sahur ve oruç ne zaman? İşte İstanbul Ramazan İmsakiyesi!

Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk sahur ve oruç ne zaman? İşte İstanbul Ramazan İmsakiyesi!

Paylaş
Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk sahur ve oruç ne zaman? İşte İstanbul Ramazan İmsakiyesi!

Ramazan ayı, insanlara yol göstermek, doğrunun ve hakkı bâtıldan ayırmanın açık delilleri olmak üzere Kur'ân'ın indirildiği aydır. On bir ayın sultanı Ramazanın manevi hayatımızda özel bir yeri vardır. Sabır, şükür, tövbe ve tefekkür ayı olan Ramazan ayına günler kala ilk orucun ne zaman tutulacağı ve iftar saatleri merak ediliyor. Peki, Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk sahur ve oruç ne zaman? İşte İstanbul Ramazan İftar saatleri ve Ramazan İmsakiyesi!

Ramazan, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini içinde barındıran, oruç ile anlam kazanan sabır, merhamet birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı aydır. Ramazan ayının başlamasına oldukça kısa bir süre kala Ramazan hazırlıklarını tamamlamak ibadetlerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar internette sıklıkla Ramazan ayı ne zaman başlıyor? İlk sahur ve oruç ne zaman? sorularını aratıyor. İşte merak edilen soruların cevapları ve İstanbul iftar saatleri ve Ramazan İmsakiyesi!

Haberin Devamı

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2019 yılı dini günler takvimine göre Ramazan ayı 6 Mayıs Pazartesi gününe denk geliyor. Yani 5 Mayıs’ı 6 Mayıs’a bağlayan gece ilk sahura kalkılacak.

31 Mayıs 2019 Cuma günü ise Kadir Gecesi idrak edilecek. 3 Haziran Pazartesi günü ise Arife olup, 4-5-6 Haziran Ramazan Bayramı kutlanacak.

TÜM İLLERİN OLDUĞU RAMAZAN İMSAKİYESİ İÇİN TIKLAYIN

İSTANBUL RAMAZAN İMSAKİYESİ