Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti: Küncülü helva

Hatay’ın Ramazan aylarında vazgeçilmez tatlısı olan "küncülü helva" tezgahlardaki yerini aldı

08 Mayıs 2019, Çarşamba 18:28 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
Önceki Fotoğraflar

Gastronomi kenti Hatay’ın Ramazan aylarındaki eşsiz tatlılarından olan, susam ve tahinin yoğrulmasıyla elde edilen küncülü helva, iftar sonrası tüketilen tatlıların başında geliyor. 

“Sabahın erken saatlerinde geliyoruz, gece 10’a kadar buradayız. Ve hiç durmadan tepsileri dolduruyoruz çünkü Adana’ya, İskenderun’a, Gaziantep’e kadar gönderiyoruz helvayı" dedi.

Sabahın erken saatlerinde yoğrulan tahin, iftar saatine yakın kavrulmuş susamla karıştırılıyor. Pres makinesinde preslenerek uzun ince hale getirilen helva, kutulara yerleştiriliyor. İftar saatine yakın satışa hazır hale getiriliyor. Kokusu adeta çarşıyı kaplıyor.

Sadece Ramazan ayında tezgahtaki yerini alan küncülü helva, iftar sonrası kahve veya çayın yanında tüketiliyor.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 2020 EFT havale ücretleri ne kadar? Ücret almayan bankalar hangileri?