Hatay’ın Ramazan aylarında vazgeçilmez tatlısı olan küncülü helva tezgahlardaki yerini aldı Gastronomi kenti Hatay’ın Ramazan aylarındaki eşsiz tatlılarından olan, susam ve tahinin yoğrulmasıyla elde edilen küncülü helva, iftar sonrası tüketilen tatlıların başında geliyor. “Sabahın erken saatlerinde geliyoruz, gece 10’a kadar buradayız. Ve hiç durmadan tepsileri dolduruyoruz çünkü Adana’ya, İskenderun’a, Gaziantep’e kadar gönderiyoruz helvayı dedi. Sabahın erken saatlerinde yoğrulan tahin, iftar saatine yakın kavrulmuş susamla karıştırılıyor. Pres makinesinde preslenerek uzun ince hale getirilen helva, kutulara yerleştiriliyor. İftar saatine yakın satışa hazır hale getiriliyor. Kokusu adeta çarşıyı kaplıyor. Sadece Ramazan ayında tezgahtaki yerini alan küncülü helva, iftar sonrası kahve veya çayın yanında tüketiliyor.