Ekonomi Ramazan bereketi

Ramazan bereketi

Paylaş
Ramazan bereketi

Ramazan alışverişi telaşı başladı. Marketlerin geleneksel hale gelen erzak paketleri, yüzde 50 fiyat avantajıyla bu yıl da raflardaki yerini aldı.

Bolluk, bereket ve paylaşma ayı olan ramazan’a sayılı günler kala, marketlerin iftar ve sahurda besleyici, doyurucu ve lezzetli sofralar kurmak için bir ailenin gerekli tüm gıda ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırladığı ramazan kolileri de satışa sunuldu. Farklı paket ve fiyat seçeneği sağlayan marketler, yiyecek ve içeceklerden oluşan kolileri, yüzde 50’ye varan indirim avantajıyla satıyor. Her keseye uygun ramazan paketlerini evi için alan müşteriler isterlerse Kızılay’a bağışlıyor ya da çalışanlarına hediye ediyor.

Haberin Devamı

4 KOLİ SEÇENEĞİ

CarrefourSA, 4 farklı seçenekte ramazan kolisi hazırladı. ‘Klasik ramazan kolisinde’ 15, ‘süper ramazan kolisinde’ 23, ‘mega ramazan kolisinde’ 26 ve ‘lüks ramazan kolisinde’ ise 35 farklı ürün bulunuyor. Kolilerin fiyatı, 37.90 TL ile 119.90 TL arasında. CarrefourSA alışveriş çeki, kurumsal hediye kartı ve elektronik kart ile hediye almak isteyenlere seçenek sunuyor.

13 TEMEL GIDA VAR

Şok Market’in ramazan erzak paketi; salça, çay, yağ, un, puding, çorba, makarna, pirinç, mercimek, bulgur, tuz, şeker ve zeytin olmak üzere 13 çeşitten oluşuyor. Kolinin fiyatı 49.90 TL. Şok Market’te koliye ek bir de alışveriş kartı bulunuyor.

100 LİRALIK HEDİYE ÇEKİ

A101 son birkaç yıldır ramazan’da farklı bir uygulama yürütüyor. Bir aileye içeriği belirlenmiş ramazan kolisi hediye etmek isteyenlere 25 TL, 50 TL ve 100 TL’lik hediye çeki alternatifi sunuyor. Tüketiciler bu hediye çekleriyle kendi ihtiyaçları doğrultusunda ramazan alışverişini yapabiliyor. İsteyen birkaç tane hediye çeki alabiliyor.

Haberin Devamı

KİLOGRAM DAHA FAZLA

Metro Market’in 4 koli seçeneği var. 13 çeşit ürün bulunan paket 54.90 TL, sucuk ve peynir ağırlıklı 7 çeşidin olduğu paket de 54.90 TL, 21 ürünlü paket 94.90 TL, 22 çeşit ve daha fazla kilogramlı ürünlerin bulunduğu paket ise 123.90 TL. Metro Türkiye erzak paketlerini, 20 şehirdeki 37 mağazasında satışa sunuyor.

ANA ÜRÜNLERİN HEPSİ

Onur Market’te 15 çeşitten oluşan ‘nimet paketi’ 60 TL’ye satışa çıkarken, 21 çeşit üründen oluşan ‘bereket paketi’ de 90 TL. Paketlerde; ayçiçek yağı, salça, çay, şeker, un, pirinç, mercimek, bulgur, fasülye, makarna ve zeytin gibi gerekli ana gıdaların hepsi var.

KIZILAY'A DESTEK

Bizim Toptan’da 2 koli seçeneği var. Standart paket 49.90 TL, büyük paket ise 89.90 TL’den satılıyor. Market, Kızılay’a bağış imkanı da sağlıyor. 69 ildeki 174 mağazasına gelen ve Kızılay’a destek vermek isteyen müşteriler, bağışlamak istedikleri ramazan kolisi miktarını stanttaki Kızılay görevlisine bildiriyor.

İFTAR MENÜSÜ 30 LİRA

Restoranlarda da iftar ve sahur için hazırlıklar başladı. Türkiye genelinde sayıları 100 bine ulaşan restoranlarda her bütçeye uygun iftar menüleri sunulacağını belirten Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Başkanı Ramazan Bingöl, menülerin bu yıl 30 liradan başlayacağını, mekana ve çeşide göre 300 liraya kadar çıkabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Gülten Uğurlu