Ramazan Ramazan'da strese karşı en lezzetli çözüm

Ramazan'da strese karşı en lezzetli çözüm

Paylaş
Ramazan'da strese karşı en lezzetli çözüm

Ramazan’da konsantrasyon bozukluğu yaşamamak ve sinirli olmamak için uzmanlar cevizi öneriyor.

Ramazan’da oruç tutanların en sık karşılaştığı sorunların başında halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesinin yanı sıra konsantrasyon bozukluğu ve sinirlilik geliyor. Medical Park Fatih Hastanesi’nden dahiliye uzmanı Yrd. Doç. Dr. Burcu Raylaz, bunun önüne doğru besinlerle geçilebileceğini söylüyor. Dr. Burcu Raylaz, “Açlık durumunun uzun süre devam etmesi halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı, baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, terleme, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik, midede ekşime, midede yanma gibi sorunlara neden olur ve iş verimi düşer. Özellikle iftar saati yaklaştıkça sinirlilik, ani öfke patlamaları, konsantrasyon bozukluğu, baş ağrısı, mide bulantısı ve halsizlik gibi belirtiler artar. Omega 3 açısından zengin olan ceviz kalp sağlığında ve stresi önlemede etkili" diyor.

Haberin Devamı

Gün içinde acıkmayı geciktiren gıdaların baklagiller olduğunu belirten Dr. Burcu Raylaz, “Aşırı acıkma problemi olanların midenin boşalma süresini uzatarak tok kalmalarını sağlayan kuru fasulye, nohut, mercimek, bulgur pilavı gibi yemekleri tüketmesi; aşırı yağlı, tuzlu ve ağır yemeklerle unlu gıdalardan uzak durması gerekir” diye konuşuyor.

Raylaz’ın iftar sonrası için bir de uyarısı var: “İftar yemeğinden hemen sonra televizyon veya bilgisayar karşısına geçmek, koltukta dinlenmek yerine biraz hareket etmek, kısa mesafeli yürüyüşler yapmak sindirime yardımcı olacaktır.”