Ekonomi Ramazan paketine zam yok

Ramazan paketine zam yok

Paylaş
Ramazan paketine zam yok

Zincir marketlerin piyasaya sunduğu geleneksel Ramazan paketleri, geçen yılki fiyatlarıyla raflarda yerini aldı

Ramazan yaklaşmasıyla raflarda yerini alan erzak kolileri geçen yılki fiyatlarıyla satışa sunuldu. Ramazan paketleri, bu yıl içerik olarak daha da zenginleşirken, özellikle firmaların çalışanları için sağladığı hediye çekleri ön plana çıktı. Migros, bağlı bulunduğu marketlerle birlikte 3 farklı alternatif sunarken, Metro 5, Dia 2, Kipa 5, Carrefoursa ise 4 paket seçeneklerine yer verdi. Normal ürünlere göre yüzde 40 tasarruf sağlayan Ramazan kolileri ve içerikleri şöyle:

Haberin Devamı

Migros 600 bin paket hazırladı

-Migros, 3 ayrı Ramazan paketi hazırladı. Migros ayrıca dileyene içine yüklenen para kadar alışveriş imkanı sağlayan ‘Ramazan HediyeM kart’ da veriyor. Migros’a bağlı marketlerde geçerli olan sadakat programı Money Card’ın 15 Ağustos’a kadar devam edecek olan ’50 Milyon TL’ kampanyası çerçevesinde 250 lira harcama limitini tutturan tüketiciler bir Lezzet Paketi ve daha fazlasını bedavaya getirebiliyor. Ürünler, Ramazan kolisi olarak alındığında yüzde 40 tasarruf sağlıyor.

-Ramazan’a özel 600 bin adet koliyi piyasaya sunan Migros, adedi talep ve ihtiyaca göre artıracağını belirtti. Sahur ve iftar sofraları için düşünülerek hazırlanan paketlerde 10 ile 24 ürün çeşidi yer alıyor. 10 ürünlü ‘bereket’ kolisi 14.90 liradan satılıyor. 18 çeşitten oluşan ‘lezzet’ kolisi 19.90 lira, 24 çeşitten oluşan ‘ziyafet’ kolisi ise 39.90 liradan satılıyor. Migros, Tansaş, 5M ve Şok mağazalarında yer alan kolileri dileyen Kızılay’a bağışlayabiliyor.

Haberin Devamı

Diasa’dan ‘Neo Hediye Kart’

Diasa’da erzak paketinin yanı sıra Neo hediye kart yer alıyor. Neo hediye kartlar ile karta yüklenen para karşılığında kullanıcı dilediği ürünü alabiliyor. 30 Eylül’e kadar geçerli olacak Neo Hediye kartların bakiyesi Akbank POS makinelerinden öğrenilebiliyor. Diasa bu yıl 2 çeşit Ramazan kolisi de sunuyor. İçinde ‘Ülker’ ve ‘Bizim’ markalı 18 ürünün bulunduğu koli 24.90, Dia markalı ürünlerin yer aldığı Ramazan Menüsü ise 14.99 liradan satılıyor.

Carrefoursa’dan 4 farklı seçenek

-Carrefoursa 4 değişik seçenekli Ramazan kolileri sunuyor. Fiyatları 19.90 ile 49.90 lira arasında değişen koliler, Klasik, Carrefour Ramazan, Süper Ramazan, Mega Ramazan diye adlandırılıyor. Ramazan kolilerinin yanı sıra taze gıda ürünlerini içeren şarküteri paketi de yüzde 20’lik fiyat avantajı ile satılıyor. Şarküteri Eko Paket 17.50 lira, Şarküteri Lüks Paketi 12.50 liradan alıcı bekliyor. Ramazan ayına özel ‘Ne alırsan al, herkese 10 TL HEDİYE’ kampanyası da 18 Ağustos’a kadar devam edecek. 50 liralık alışverişe kurasız Plus Kupon hediye edilecek.

Haberin Devamı

BİM tek paket sunuyor

BİM, geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan’da da tek bir paket ile müşterilerinin karşısına çıkıyor. Üstelik bu paketin fiyatı da geçen yıl ile aynı. Ramazan’da paket hediye vermek istemeyenler için de 25 lira bedelli hediye kart bulmak mümkün.

KİPA’dan Kızılay’a destek

KİPA, Ramazan paketlerini piyasaya ‘2009 fiyatıyla’ sloganı ile sundu. Standart, Özel, Mega, Süper ve Premium paketlerin fiyatı 10 liradan başlayıp 60 liraya kadar çıkıyor. Ayrıca sahur kahvaltı paketi de 12 liraya satılıyor. Kızılay ile anlaşma yapan KİPA Ramazan paketlerini bağışlamak isteyenlere de destek oluyor.

Metro ve Real’den 5 ayrı paket

Alman Metro, erzak paket adı altında 5 ayrı seçenek sundu. İçinde 7 ile 17 arasında çeşit bulunan erzak paketleri 25 liradan başlıyor. Metro, Ramazan erzak paketlerinin satışı yanında ilk defa bu yıl Metro Ramazan Hediye Kart’ını müşterilerine sunuyor. Metro Ramazan Hediye Kart’ı ile yüklenen miktar kadar alışveriş imkanı sağlanıyor.

Haberin Devamı