BAHARATLI HAVUÇ ÇORBASI
MALZEMELER:
● 4 havuç ● 1 patates ● 1 soğan
● 5 su bardağı su ● 2 yemek kaşığı tereyağı ● 2 taze defne yaprağı
● 1 dal taze biberiye ● 2 dal taze kekik ● Tuz, karabiber
Üzerine:
● Yarım su bardağı krema
● 3-4 dal taze soğan
HAZIRLANIŞI:
Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin. Sotelerken içerisine taze defne yapraklarını atın. Soteleme işlemi bitince yaprakları yemeğin içerisinden alın. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 15 dakika pişirin. Pişme esnasında diğer taze baharatları da çorbanın suyuna atın. Yumuşayan sebzeleri, el mikserinden geçirip kalan suyu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatın.
Ocaktan aldıktan sonra kremayı ve ince kıydığınız taze soğanları ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.