Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-15

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı.

04 Haziran 2018, Pazartesi 09:50
A A
BİBERLİ DOMATES ÇORBASI

BİBERLİ DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER:

● 6 kırmızı kapya biber

● 2 domates

● 1 kuru soğan

● 3 çorba kaşığı zeytinyağı

● 2 çorba kaşığı un

● 6 su bardağı su

● Tuz, karabiber

Üzerine:

● Yoğurt

● Kırmızıbiber

● Kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI:

Biberleri çatalla delip domatesi dörde bölün. Fırın ızgarasında közleyin. zeytinyağında doğranmış soğanları şeffaflaşana kadar kavurun. Unu ekleyip kavurmaya devam edin. Közlenmiş domates ve biberlerin kabuklarını soyarak tencereye ilave edin. Suyunu ve baharatını ekleyin. Çorbanızı ara sıra karıştırarak yarım saat pişirin. el mikseri ile çorbayı pürüzsüz kıvama getirin. Servis ederken üzerine maydanoz, biber ve yoğurt ekleyin.

PEKMEZ SOSLU TAVUK

PEKMEZ SOSLU TAVUK

MALZEMELER:

● 1 kg. tavuk eti (But ve göğüs) ● 3 yemek

kaşığı sıvı yağ ● 15 arpacık soğan

● 1 yemek kaşığı tereyağı ● 3-4 dal taze biberiye veya 3 çay kaşığı kuru biberiye

Sos: ● 1 su bardağı krema ● Yarım çay bardağı pekmez ● 1 çay kaşığı tuz ● 1 çay kaşığı karabiber ● Yarım su bardağı su


HAZIRLANIŞI:

Tavuk etlerini sıvı yağda çevirerek kızartın. Kızaran etleri kenara alın. Aynı tavaya doğranmış soğanları ve tereyağı ekleyip kavurun. İçine biberiye ve tekrar tavuk etlerini ilave edip orta ateşte kavurun. Hazırladığınız yemeği fırın kabına alın. Isıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirip çıkarın. Sosu için; kasede pekmez ve kremayı karıştırın. İçerisine tuz, karabiber ve suyunu ilave edin. Hazırladığınız kremalı sosu tavuğun üzerine gezdirin. Fırında 10 dakika daha pişirip ve sıcak servis yapın.

FIRINDA BAHARATLI İNCİK

FIRINDA BAHARATLI İNCİK

MALZEMELER:

● 4 kuzu incik ● 3 patates

● 2 kuru soğan Sos: ● 2 limon suyu ● 1 çay bardağı zeytinyağı

● 1 çorba kaşığı biber salçası

● Tuz, karabiber, kırmızıbiber, pul biber, kimyon, kekik


HAZIRLANIŞI:

Sos için; bir kapta baharatlar, limon suyu, zeytinyağı ve salçayı karıştırın. İncikleri bu sosla ovun ve 4 saat buzdolabında bekletin. Patates ve soğanı küp şeklinde doğrayıp tepsiye yayın. İncikleri sosuyla beraber tepsiye koyun. Üzerini folyo ile kapatın. Isıtılmış 200 derece fırında 1,5 saat pişirin. Folyoyu kaldırın ve inciklerin üzeri kızarıncaya kadar tekrar fırınlayın.

HÜNKAR BEĞENDİ

HÜNKAR BEĞENDİ

MALZEMELER:

● 600 gr. kuşbaşı dana eti

● 2 soğan

● 4 yemek kaşığı zeytinyağı

● 3 domates

● 1 yemek kaşığı domates salçası

● 2 su bardağı sıcak su

● 1 çay kaşığı tuz

Beğendi:

● 4 patlıcan

● 1,5 su bardağı süt

● 1,5 yemek kaşığı un

● 1 yemek kaşığı tereyağı

● Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

● 1 çay kaşığı karabiber

● 1 çay kaşığı tuz


HAZIRLANIŞI:

Kuşbaşı eti ve yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında yüksek ateşte kavurun. Küp doğranmış domatesleri ekleyip 5 dakika kavurun. Salça, tuz ve sıcak suyu ilave edin. Kapağı kapalı ve kısık ateşte 25 dakika pişirin. Beğendi için; patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun. Bir bıçakla incecik kıyın. Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ilave edip kavurun. Kavurduğunuz una patlıcanları ve sütü ilave edin ve karıştırın. Kaynamaya başlayınca rende kaşarı, karabiberi ve tuzu ilave edip 5 dakika pişirin. Kaşar peyniri eriyince ocaktan alın. etler pişince ocağın altını kapatın. Servis tabağına önce beğendiyi üzerine etleri yerleştirin.

Sosundan gezdirin ve sıcak servis yapın.

BADEMLİ KUŞBAŞI

BADEMLİ KUŞBAŞI

MALZEMELER:

● 1 kg. kuzu but kuşbaşı ● 4 çorba kaşığı tereyağı ● 2 patlıcan ● 5 sivri biber

● 1 çay bardağı sıvı yağ (Kızartmak için)

● 1 çay bardağı badem içi ● 1 tatlı kaşığı tane karabiber ● 1 tatlı kaşığı pul biber

● Tuz Üzerine: ● 2 domates

● 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları soyun ve tuzlu suda 15 dakika bekletin. Patlıcanları kurulayın, sıvı yağda, patlıcan ve biberi kızartın. Yağın fazlasını almak için patlıcanları peçete

üzerine çıkartın. Tereyağında, eti suyunu çekene kadar kavurun. Bademi de ekleyerek soteleyin. Üzerine 1 su bardağı su koyun, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Kızarmış biber ve patlıcanı, baharatı ekleyerek karıştırın. Üzerine doğranmış domates ve maydanoz koyarak servis yapın.

LİMONLU TAHİN HELVASI

LİMONLU TAHİN HELVASI

MALZEMELER:

● Yarım kg. tahin helvası

● 1 çorba kaşığı tahin

● 1 tatlı kaşığı limon suyu

● 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Süslemesi:

● 1 tatlı kaşığı pudra şekeri


HAZIRLANIŞI:

Helva, tahin, limon suyu ve kabuğunun rendesini çatalla iyice ezin. Küçük güveç kaplarına paylaştırın. Isıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Servis sırasında pudra şekeri serpin ve sıcak olarak servis yapın.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.