ETLİ FASULYE GÜVECİ
MALZEMELER:
● 500 gr. taze fasulye
● 600 gr. dana eti
● 5 domates
● 5 yeşilbiber
● 2 patates
● 1 havuç
● 2 soğan
● 2 çorba kaşığı tereyağı
● Yarım çay bardağı zeytinyağı
● 1 tatlı kaşığı tuz
● 1 çay kaşığı tane karabiber
● 1,5 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI:
Güveç kabını ocakta ısıtın. Zeytinyağı ve eti güveç kabına alın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. İri doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ortadan ikiye bölünmüş fasulyeleri ilave edin. Üzerine ince kesilmiş havucu, biberi ve patatesi ekleyin. En üste soyulmuş ve doğranmış domatesi, tereyağı, tane karabiberi ve tuzunu ilave edin. 1,5 su bardağı sıcak suyunu dökün. Üzerini önce yağlı kağıt ardından 2-3 kat alimünyum folyo ile iyice kapatın. Ocak üzerinde 30 dakika ardından ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 1,5 saat pişirin.