TAHILLI MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER:
● Yarım su bardağı mercimek
● 1 çay bardağı buğday ● 1 çay bardağı pirinç
● 1 çay bardağı yulaf ● 1 kuru soğan ● 1 havuç
● 1 patates
● 1 çarliston biber
● Tuz, karabiber
● 7 su bardağı su
Üzerine:
● 1 limon suyu
● Kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Buğday, mercimek, pirinç, yulaf, doğranmış soğan, havuç, patates, biber ve suyunu ilave edin. Baharatını serpin. ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirin. limon suyunu ekleyin. Maydanoz serperek sıcak servis yapın.