HAVUÇLU DOĞRAMA
MALZEMELER:
● 1,5 kg. kemikli et
● 4 çorba kaşığı tereyağı
● 2 domates ● 1 kuru soğan ● 3 havuç
● 1 çay bardağı elma sirkesi ● 4 dal taze kekik ● 1 çorba kaşığı reyhan
● 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber
Üzerine: ● 1 limon kabuğu rendesi
● 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz
● 1 çay bardağı zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Fırınınızı öncede 170 derecede ısıtın. Karabiberle ovaladığınız etleri, tereyağıyla beraber fırına koyun. Çevirerek 10 dakika kızartın. Sebzeleri küp şeklinde doğrayın, etlere baharat ve sirkeyle beraber ilave edin. Üzerine folyo ile kapatın ve etler pişene kadar yaklaşık 5 saat fırınlayın. Üzerini limon kabuğu rendesi, maydanoz ve zeytinyağı gezdirerek servis yapın.