SAFRANLI UN ÇORBASI
MALZEMELER:
● 1 kuru soğan
● 4 çorba kaşığı un
● 3 çorba kaşığı tereyağı
● 1 çorba kaşığı sıvı yağ
● 1 havuç ● 1 çorba kaşığı nane ● 1 çay kaşığı zerdeçal ● Yarım çay kaşığı safran ● Tuz, karabiber ● 6 su bardağı tavuk suyu
Terbiye:
● 1 limon suyu ● 1 yumurta
Üzerine: ● 1 çay bardağı kıyılmış nane veya maydanoz ● Krema
● Öğütülmüş tane karabiber
HAZIRLANIŞI:
Tereyağı ve sıvı yağ karışımında doğranmış soğanı kavurun. Unu ekleyin ve pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Rendelenmiş havucu ilave edip soteleyin. Tavuk suyunu ve baharatını ekleyin. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Terbiye için; ayrı bir kasede limon suyu ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar çorbaya ekleyin. El mikseri ile çorbanızı pürüzsüz hale getirin. Krema, karabiber ve nane serperek servis yapın.