Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-20

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı.

09 Haziran 2018, Cumartesi 08:50 Son Güncelleme: 10 Haziran 2018, Pazar 11:40
A A
FINDIK ÇORBASI

FINDIK ÇORBASI

MALZEMELER:

● 1 su bardağı toz fındık

● 1 yemek kaşığı un

● 3 yemek kaşığı zeytinyağı

● 1 lt. sıcak su

● Tuz, karabiber

● 1 çay bardağı krema

Üzerine:

● 2 yemek kaşığı kırık fındık

● Rendelenmiş eski kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI:

Zeytinyağında toz fındık ve unu pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak suyu unun üzerine azar azar ekleyerek karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyip 15 dakika pişirin. Kremayı ilave edip karıştırın. Rendelenmiş eski kaşar ve fındık taneleri ile süsleyin. Sıcak servis yapın.


TERBİYELİ PİLİÇ

TERBİYELİ PİLİÇ

MALZEMELER:

● 750 gr. tavuk but kuşbaşı ● 3 domates

● 1 tatlı kaşığı nişasta ● 1 su bardağı su Terbiyesi:

● 1 çay bardağı sıvı yağ ● 1 limon suyu

● 3 çorba kaşığı sirke ● 1 çay bardağı süt ● 1 kuru

soğan ● Tuz, karabiber, pul biber, kırmızıbiber,

kimyon Servis: ● Yeşillik ● Limon dilimi


HAZIRLANIŞI:

Terbiye sosu için; tüm malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Sosa tavukları koyun ve bir gece bekletin. Tavukları sosla beraber yüksek ateşte soteleyin. Ayrı bir kasede nişasta ve suyu karıştırıp tavuklara ekleyin. Üzerine doğranmış domatesleri koyun. Kapağı kapalı olarak 20 dakika kısık ateşte pişirin. Yeşil salata ve limon eşliğinde servis yapın.

TAZE SOĞANLI ÇOBAN KAVURMA

TAZE SOĞANLI ÇOBAN KAVURMA

MALZEMELER:

● Yarım kg. biftek

● 3 çorba kaşığı sıvı yağ

● 1 kuru soğan

● 2 kırmızıbiber

● 3 çarliston biber

● 3 domates

● 1 çay kaşığı karabiber

● 1 çay kaşığı pul biber

● 2 çorba kaşığı sumak

● 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

● Tuz

Üzerine:

● Yarım demet taze soğan


HAZIRLANIŞI:

Sıvı yağda küp doğranmış soğanları kavurun. Doğranmış biberleri ve çok küçük doğranmış biftekleri ekleyerek, etler suyunu çekene kadar soteleyin. Küp doğranmış domatesi ilave edin ve birlikte 10 dakika pişirin. Baharatlarını serpin ve tencerenin kapağını kapatın. Doğranmış taze soğan serpin ve pilavla beraber servis yapın.

PATLICANLI SARMA

PATLICANLI SARMA

MALZEMELER:

● 1 kg. bütün bonfile

● 4 patlıcan

● 2 yemek kaşığı tereyağı

Sos:

● 1 çorba kaşığı biber salçası

● 2 çorba kaşığı zeytinyağı

● 3 çorba kaşığı tereyağı

● 1 tatlı kaşığı kekik

● 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

● 1 tatlı kaşığı kimyon

● Tuz


HAZIRLANIŞI:

Sos için; tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Bütün bonfilenin ortasından uzunlamasına kesin ve küçük kesiklerle bonfileyi düz bir hale getirin. Bonfileyi sos

malzemeleriyle iyice ovun ve 4 saat buzdolabında bekletin. Patlıcanı közleyin, kabuklarını soyun ve iri parçalar halinde doğrayın. Bonfilenin içine patlıcanları koyun ve rulo şeklinde sarın. Açılmaması için mutfak ipiyle bağlayın. Üzerine sostan bolca sürün ve tepsiye yerleştirin. Folyo ile tepsinin üzerini kapatın. Isıtılmış 200 derece fırında bonfile yumuşayıncaya kadar pişirin. Folyoyu kaldırın ve üzerine tereyağı sürerek kızarması için tekrar fırınlayın. Dilimleyerek servis yapın.

SAFRANLI KUZU TAVA

SAFRANLI KUZU TAVA

MALZEMELER:

● 750 gr. kuzu but kuşbaşı

● 3 kuru soğan ● 3 çorba kaşığı tereyağı ● 2 defne yaprağı ● 1 çubuk tarçın

● 1 çay kaşığı safran veya 1 tatlı kaşığı zerdeçal ● Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI:

Kuzu etlerini kendi suyunu çekene kadar kavurun. Tereyağı, ay şeklinde doğranmış kuru soğan ve safranı ekleyip 10 dakika soteleyin. Defne ve baharatlarını ilave edin. Çok kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar pişirin. Gerekirse az miktarda sıcak su ilave edin. etler pişince sıcak servis yapın.

ELMALI KAYMAK TATLISI

ELMALI KAYMAK TATLISI

MALZEMELER:

● 4 su bardağı süt

● 6 çorba kaşığı toz şeker ● 6 çorba kaşığı un

● 2 diş damla sakızı

● 4 çorba kaşığı kaymak

Elma şekerlemesi:

● 2 elma

● 1 su bardağı su

● Yarım çay kaşığı kırmızı şeker boyası

● 4 çorba kaşığı toz şeker ● 1 su bardağı elma suyu

● 2 çorba kaşığı buğday nişastası


HAZIRLANIŞI:

Süt, toz şeker ve unu koyulaşıncaya kadar karıştırarak pişirin. Damla sakızı ve kaymağı ekleyip el mikseri ile 10 dakika çırpın. Muhallebiyi servis kaselerine paylaştırın ve buzdolabında soğutun. Soğuduktan sonra üzerine elma şekerlemesini paylaştırın ve tekrar buzdolabına 4 saat dinlendirin. Soğuk servis yapın. Elma şekerlemesi için; elmaların kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. Elma dilimleri, su, şeker boyası ve şekeri tencereye koyup yarım saat pişirin. Elma suyu ve nişastayı karıştırıp tencereye ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırarak koyulaşıncaya kadar pişirin.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.