Ramazan tarifleri: Dudove Tatlısı nasıl yapılır? İşte Dudove tatlısı tarifi...

Ramazan'da iftar sofralarınızı süsleyecek nefis bir tatlı tarifi: Dudove Tatlısı. Boşnakların meşhur tatlısı Dudove Tatlısı nasıl yapılır? İşte malzemeler...

A A
Ramazan tarifleri: Dudove Tatlısı nasıl yapılır? İşte Dudove tatlısı tarifi...

Ramazan tarifleri: Boşnak Dudove Tatlısı Tarifi

MALZEMELER

2 yumurta

2 çorba kaşığı yoğurt

2 kahve fincanı toz şeker

2 kahve fincanı sıvı yağ

1 kabartma tozu

1 çay kaşığı karbonat

1 vanilya

ŞERBETİ İÇİN

4 bardak su

3 bardak toz şeker

YAPILIŞI

Öncelikle su ve şekeri karıştırıp pişirip soğumaya bırakıyoruz.

Daha sonra yumurtaları şekerle iyice beyaz köpük haline gelene kadar çırpın. Yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve un ekleyin. Ele yapışmayan hamur elde edilene kadar un ekleyip şekil verin. Yağlı tepsiye dizdikten sonra üzerlerine çatalla şekil verin ve 180 derece fırında kızara kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 5 dakika bekleyip soğumuş olan şerbeti dökün.

Sıradaki haber yükleniyor...
SIRADAKİ HABER İlk iftarı sınırdaki Mehmetçik açtı