Ramazan Bayramla yeni bir başlangıç

Bayramla yeni bir başlangıç

Paylaş
Bayramla yeni bir başlangıç

Bu bayram, koronavirüs önlemlerinin sona ermesiyle yakınlarımızla, akrabalarımızla buluşacağız. Bayram sevincini birlikte yaşayacağız. Ramazan’ı sağlıkla geçirip bayrama eriştiğimiz gerçeğini unutmayalım. Bu bayramı, bundan sonraki hayatımız için yeni bir başlangıç olarak görelim.

Yeni başlangıç için atmamız gereken ilk adım küslükleri sona erdirmek olmalı. Bu koronavirüs hâlâ ders olmadı mı? Hayatımızın bir anda sonra ereceği konusunda ders olmadı mı? Bir söz söyledi, bir davranış sergiledi diye küsenler. Birbirine küs olan eşler, anababalar, kardeşler! Peygamberimiz şöyle buyuruyor: “Birbirinizle ilginizi kesmeyiniz, sırt dönmeyiniz, kin tutmayınız ve haset etmeyiniz. Ey Allah’ın kulları! kardeş olunuz. Bir Müslümanın, din kardeşini üç günden fazla terk edip küs durması helal değildir.”

Haberin Devamı

ŞİMDİ DUA ZAMANI

Şimdi yeniden düşünme fırsatı. Bu bayram sabahında affedenlerden olup Rabbimizin affına mazhar olma vakti. Bu bayram dua zamanıdır. Duamız olmasa değerimiz olmaz. Bu vakit Rabbimize yönelme vaktidir.

Kendimiz, ailemiz, milletimiz ve tüm Müslüman kardeşlerimiz için af ve mağfiret, bolluk ve bereket, birlik ve dirlik, zulümden kurtuluş isteme vaktidir. Bu bayram günahlarımıza bir dur deme vaktidir. Günah fıtratı kirletiyor. Kalpleri paslandırıyor. Oysa ki biz ramazan ayından çıktık. Temizlendik inşallah. Şimdi bir daha kirlenmeme vaktidir.

EMİRLERE UYMAK

Bu bayram kendi menfaatlerimizle dinimiz çeliştiğinde dinimizi tercih etmeyi hayat tarzı haline getirme kararını verme vaktidir. Dindarlık sadece namaz kılmamız, oruç tutmamızla, zekat verip hacca gitmemizle gerçekleşmez. Bunlarla beraber diğer emirlere uymak, yasaklardan kaçmak, güzel ahlaklı olmak gerekmektedir.

Haberin Devamı

NEFİS TERBİYESİ

Bu bayram nefis terbiyesini her aya aktarmamız gerekliliğini idrak etme vakti ramazanda nefsimizin her istediğini yerine getirmeyeceğimizi ortaya koyduk. Yemeye, içmeye ve ailevi münasebete belli vakte kadar ara verdik.

Böylelikle nefsimizi terbiye etmenin gerekliliğine vakıf olduk. Artık bayram. Nefsimizi dizginlediğimiz zaman diliminden ayrılırken, her ayımızı ramazan haline getirme bilincinin diğer aylara da aktarılması gerektiğini hatırlayalım.