Sureler Abese suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) Abese suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamı

Abese suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) Abese suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamı

Paylaş
Abese suresi okunuşu (Türkçe ve Arapça) Abese suresi tefsiri, meali, fazileti ve anlamı

Abese Suresi, sıklıkla araştırılan surelerden biridir. Özellikle anlamı bakımından da önem taşıyan sureler arasında. Bu bakımdan Abese Suresinin okunuşunu öğrenebilir ve Türkçe anlamı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Abese suresi okunuşunu (Türkçe ve Arapça) Abese suresi tefsirini, mealini, faziletini ve anlamını sizler için derledik.

Abese Suresi 42 ayetten oluşan bir suredir. Abese suresi Mekke döneminde indirilmiştir ve adını da ilk ayette bulunan abese fiilinden almıştır.

Abese Suresinin Okunuşu şu şekilde;

Haberin Devamı

Bismillahirrahmanirrahim.

En cailhula ma.

Vema yudriyke le allehu yezzekka.

Ev yezzekkeru fetenfe ahuzzikra.

Emma menistagna.

Fente lehu tesadda.

Vema aleyke ella yezzekka.

Ve emmamen caeke yesa.

Ve huve yahşa.

Fente anhu telehha.

Kella inneha tezkiretun.

Femen şae zekerehu.

Fiy suhufin mukerremetin.

Merfu atin mutahheratin.

Bi eydin seferatin.

Kiramin bereratin.

Kutilel insanuma ekferehu.

Min eyyi şey in helekahu.

Min nutfetin halekahu fekadderuhu.

Summessebiyle yesserehu.

Summe ematehu feakberehu.

Summe iza şea enşerehu.

Kella lemma yakdı ma emerahu.

Felyen zuril insanu ila tamihi.

Enna sabebnelmae sabben.

Summe şakaknel arda şakkan.

Feen betna fiyha habben.

Ve ineben ve kadben.

Ve zeytunen ve nahlen.

Ve hadaika gulben.

Haberin Devamı

Ve fakiheten ve ebben.

Meta an lekum ve lien amikum.

Feiza caetis sahhatu.

Yevme yefirrulmeru min ehıyhı.

Ve ummihi ve ebiyhi.

Ve sahıbetihi ve beniyhi.

Likullimrin minhum yevme izin şenun yuğniyhi.

Vucuhun yevme izn mustiretun.

Dahıketun mustebşiretun.

Ve vucuhun yevme izin aleyha ğaberetun.

Terhekuha kateretun.

Ulaike humul keferet ulfeceretu.

 ABESU SURESİ TESFİRİ, MEALİ, FAZİLETİ VE ANLAMI

Abese Suresinin Anlamı: Kendisine o ama geldiği için Peygamber öteye döndü. Ne bilirsin ki belki o arınacak ve öğüt alacak ve o öğütten fayda sağlayacak. Kendini muhtaç hissetmek deyince, sen ona yöneliyorsun. Onun arınmasında sana ne? Allah'a karşı korkuyla koşarak geleni neden ona bırakmıyorsun? Hayır öyle yapma çünkü bu bir öğüttür. Dileyen ondan öğüt alır. O sadık yazıcı meleklerin en değerli sahifelerindendir. İnkarcı insanlar ne kadar nankördür! Allah onu neyden yarattı? Az bir su ile onu yarattı ve ona şekil verdi. Sonra onun yolunu açtı ve sonra onu öldürüp kabre koydu. Sonra istediği zaman onu diriltir. Hayır o Allah'ın isteklerini yapmadı. Her şeyden önce insan yediği yemeğe baksın. Biz yağmuru bolca yağdırdık sonra da toprağı yardık. Böylece sizin ve hayvanlarınızın yararlanması için de üzümler, hurmalıklar ve zeytinlikler ortaya çıkardık. Kişilerin annesinde, eşinden ve çocuğundan kaçacağı zaman şiddetli ses geldiğinde herkesin bir işi vardır. O gün bazı yüzler vardır ki pırıl pırıl parlar, güler ve sevinir. O gün bazı yüzler vardır ki toz toprak içindedir ve onları bir siyahlık bürür. İşte onlar günaha dalanlardır.

Abese Suresinin Fazileti: Abese suresini okuyan kişiler imanını güçlendirmek ve kuvvetlendirmek için okumaktadır. Günlük olarak sık sık abese suresini okumak oldukça iman kuvvetlendirici bir durumdur. Ayrıca kişilerin hacetlerini gerçekleştirmeleri için günde en az 3 kez Abese suresini okumaları gerekir. Abese Suresini okumayı alışkanlık haline getiren kişilerin tüm belalardan ve tehlikelerden uzak kalacağı rivayet edilmektedir. Özellikle huzur bulmak ve manevi duyguları yüceltmek için okunması gereken Abese suresi iman kuvvetlendirmek için oldukça gereklidir. Abese suresi Kur'an-ı Kerim'in 584. sayfasında yer almaktadır. Otuzuncu cüz olan Abese Suresi 42 ayetten oluşmaktadır. Tamamının Mekke'de indirildiği bilinen Abese suresi Kur'an-ı Kerim'in 80. suresidir.

Haberin Devamı