Dini bilgiler El kayyum ne demek? Ne anlama gelir? El kayyum ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?

El kayyum ne demek? Ne anlama gelir? El kayyum ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?

Paylaş
El kayyum ne demek? Ne anlama gelir? El kayyum ne için ve nasıl okunur? Zikri nasıl yapılır?

El kayyum; Allah’ın doksan dokuz adından biri, zati sıfatı olarak geçer. El kayyum, ezelden ebede var olan ve her şeyi var edendir. Kâinatta bulunan her şeyin kendisine bağlı olduğu yüce, var ve idare eden anlamı taşımaktadır. El-kayyum; Allah’ın var olan ve daim olan olup kimseye muhtaç olmadığının ifade edilişidir. El kayyum ne demek, ne anlama gelir, el kayyum ne için ve nasıl okunur, zikri nasıl yapılır, sizler için derledik.

El-kayyum; Allah’ın ismidir. "Var olan, var eden ve her şeyin var olabilmesinin kendisine bağlı olduğu yaratıcı" demektir. El-kayyum Allah’ın zati sıfatı olarak ifade edilmektedir. El kayyum zikri, faziletleri öğrenilerek güçlüklerden kurtularak feraha çıkabilmek için belirli sayılarla tekrarlanmaktadır.

Haberin Devamı

EL KAYYUM NEDİR?

EL-Kayyum Allah’ın zat-i sıfatlarından biridir. Her şeyin idarecisi, var edeni ve varlığının devamı kendi rızasına bağlıdır demektir.

EL-KAYYUM NE ANLAMA GELİR?

El-Kayyum, Allah ezeli ebedi varlıktır, her şeyin varlığı ve devamı kendisine bağlıdır anlamı taşımaktadır. Kâinatın devamı ve idaresinin kendisinde bulunduğunu Allah, kimseye muhtaç değildir. Kaim ve daim olarak ezelden ebede var olacaktır.

EL-KAYYUM NE İÇİN, NASIL OKUNUR?

El-kayyum, Mahlukatı ayakta tutan, yeri göğü var eden ve ayakta tutan demektir. El kayyum duası, gün doğarken, Zühre saatinde okunarak pek çok zorluktan feraha çıkılabilir.

ZİKRİ NASIL YAPILIR?

El Kayyum zikri, gün doğumundan önce ve Perşembe günleri çekilir. Allah’ın daima diri hem HAY hem de Kayyum sıfatları birlikte anılmalıdır.

Haberin Devamı

El-kayyum zikrine devam eden kişi, manevi huzur ve şifa bulur, işleri kolaylaşır. Çevresinde itibar görür.

El-Kayyum zikir sayısI 156, günü ise perşembe günüdür. El-kayyum zikri, okuyana ruhsal bedensel ve zihinsel olarak organize olmaya yardımcıdır.

"Ya Kayyum Celle Celaluhu" şeklinde yemekte okunduğunda lokmalar helal olur, çıkmaza giren işlerde kolaylık için okunduğunda işler çözüme kavuşur.

Fotoğraf: İHA, Emir Hacı Hıdır Bey Camisi, Manisa.